02 August 2008

Transportul public la Bacau

Am o ora maxim de cand an ajuns in Bacau si am ramas prost impresionat de un singur lucru, si anume mijloacele de transport public. Autobuzele opresc din 100 in 100 de metri, si in cei 100 de metri mai intalnesti si macar un semafor de 60 de secunde.

Nu este o problema ca exista statii dese. Problema este ca rutele sunt foarte lungi. In fine...este o parere subiectiva. Poate bacauanii sunt multumiti, dar mie nu imi place deloc cum este gestionat traficul in Bacau si nici transportul public. O sa revin si cu alte noutai de aici din Bacau:P.

Toate bune!

01 August 2008

Oamenii nimicului....

Exista o categorie de oameni, care de multe ori incearca sa te ia drept prost. De fapt lucururile stau altfel. Mai intai iti promit marea cu sarea, iti arata cat de mult "te iubesc", profita de tot felul de chestii pe care tu le faci, iar apoi, brusc, respectivele persoane incep sa te ia de prost, si incep sa te ia cu o vrajeala din aia de cea mai proasta calitate, prin care da dovada numai de lipsa de verticalitate, imoralitate, imaturitate, intelectualism, lipsa de respect si asa mai departe.

Pentru mine acesti oameni sunt ultima speta si nu pot si nici nu vrea sa ii vad. Cu toate acestea e posibil sa ii mai intalnesc, pentru ca tot acesti oameni stapanesc foarte bine arta de a se preface si a te preface.

Am povestit aceste lucruri, pentru ca nu de mult am intalnit o astfel de persoana, de care sincer imi pare rau, pentru ca personal credeam ca este altceva decat ceea ce este ea cu adevarat. Nu pot decat sa ii multumesc si sa ii urez tot binele din lume. Nu vreau sa dau nume. E o persoana pe care o cunoaste foarte multa lume (mai ales din Iasi).

Aveti grija pe unde si peste cine dati. Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

Atentie!!!Acest joc provoaca dependenta!

Citeam zilele astea pe bloguri despre jocuri care provoaca dependenta. Eu am gasit unul care chiar te lipeste efectiv de pc. Il gasiti aici. Se recomanda consultarea medicului DUPA utilizarea acestui joc:)))!

Have fun...

Uram cu adevarat manelele sau avem doar prejudecati?

Cum raspundem la aceasta intrebare? Nu sunt ascultator de manele. Niciodata. Insa, nici nu fug de ele, si nici nu ma deranjeaza neaparat. Cu alte cuvinte, daca sunt undeva (nunta, petrecere etc.) si se asculta la un moment dat o manea, nu fug si nici nu fac ca toti dracii asa cum fac unii . Si despre acestia as vrea sa ridic cateva semne de intrebare.

Am observat ca exista unele persoane care se declara complet scarbit de manele si nu vor sa auda vreodata acest gen de musica, si fug din local, daca acolo la un moment dat se canta o manea, dar tot aceste persoane, cateodata fredoneaza printre buze o manea, sau chiar se simt miscati atunci cand aud ritmurile orientale faurite cu mare maestrie de ai nostri manelisiti:))).

Cred ca pentru unii aceasta chestie de genul "Domnule...manelele sunt pentru tigani, tampiti si dobitoci" functioneaza de multe ori ca un trend. Cred ca putem considera si manelele, ca fiind o forma de cultura mai "rudimentara" ca sa zic asa, care prinde la un anumit segment de oameni, care intradevar nu au studii de inalta calitate, sau o verticalitate morala demna de apreciere mareata.

Deci....uram cu adevarat manelele sau avem doar prejudecati si stereotipuri dupa care ne ghidam in viata?

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

31 July 2008

Workaholic...

Pentru cei care muncesc foarte mult. Priviti ce se poate intampla. Prea tare....:)))

30 July 2008

Exercitiul dialogului sau cum comunicam?

Oamenii simt nevoia sa comunice, sa interactioneze, sa socializeze, sa se informeze pentru a afla cat mai multe lucruri noi. Intrebarea care se naste este de ce comunicam, si mai mult decat atat, cum comunicam?

Cum vorbim cu prieteni, colegi pentru a afla cat mai multe? Atunci cand ne adresam injurii, de exemplu, comunicam eficient? Intrebari la care imi permit sa raspund afirmativ. Chiar daca ne injuram sau ne vorbim urat, consider ca realizam o comunicare eficienta. Aflam CEVA despre CELALALT, si vom sti apoi cum sa vorbim si cum sa ne comprtam cu CELALALT.

La ce e bun dialogul? Dialogul este si el o forma de comunicare, care ajuta oamenii sa se descopere unul pe celalalt mult mai usor. Intrebarile fac parte din dialog. Gasesc a fi foarte greu pentru unii sa puna intrebari. Intrebari reusite si motivate. Ganditi-va de cate ori ati asistat la o conferinta sau o prelegere sau la o discutie si la un moment dat vi s-a cerut sa pune-ti o intrebare. Va fost greu? Eu recunosc ca de multe ori mi-a fost foarte greu sa ofer intrebari pertinente si obiective. Sau sa nu mai vorbim de raspunsuri. Cum raspundem la intrebari? Cum ne gasim argumentele? Cand raspundem si cand tacem, pentru ca si tacerea este un raspuns, uneori chiar cel mai bun.

Toate aceste lucruri aparent extrem de simple, sunt insa foarte complicate si destul de greu de gestionat asa cum trebuie. Ideea de baza insa, este aceea ca oamenii comunica, comunica mult, unii bine alti prost, sau chiar dezatruos. Si intr-o situatie si in cealalta totusi exista comunicare si deasemenea oamenii invata si afla lucruri noi, mai mult sau mai putin folositoare pentru ei. Este foarte important pentru dezvoltarea noastre personala, si implicit a intregii societati, cum comunicam, cum dialogam si cat de mult reusim sa ne implicam intr-un proces de comunicare, care sa fie intradevar eficient.

Societate romanesaca cred ca ar trebui sa mai lucreze la asta, pentru ca si procesele de comunicare, trebuie sa cunoasca limitele permisivitatii, ca sa fie intradevar eficienta. Fratilor... trebuie sa comunicam si sa socializam din ce in ce mai des, in medii cat mai diferite si cat mai complexe ( asa cum sunt blogurile de exemplu:D).

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

Blogul nostru cel de toate zilele...

Astazi am revazut un vechi amic, care e plecat de cativa ani buni in Marea Britanie, acolo unde dezvolta o afacere in domeniul fizicii moleculare. Marian, caci asa il cheama pe vechiul meu amic, incearca de vreo 3 ani sa dea de mine, dar nu a reusit pana acum vreo 5 luni cand a dat un search pe google si mi-a gasit blogul, pe care a inceput sa il citeasca zilnic. Din vorba in vorba m-a intrebat ce este blogul si de ce au oamenii blog in Romania? I-am zis ca o sa ii raspund tot pe blog la aceasta intrebare, asa ca iacata-ma incercand sa ofer un raspuns cat mai plauzibil ( poate ma ajutati si voi). Ce este blogul?

In Romania a aparut acuma cativa ani un nou tip de comunicare si anume jurnalul on-line sau blogul -denumirea clasica, arhi-cunoscuta. Acest fenomen a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimul timp, multi bloggeri facand chiar o meserie din acest mijloc de comunicare.

Blogul este o forma de comunicare on-line, care iti ofera deseori o libertate maxima de expimare.
In acest moment probabil in toata lumea la fiecare secunda se naste un nou blog, sau noi articole care de care mai interesante. Oamenii doresc sa comunice cat mai mult in aceasta epoca a vitezei luminii, sa afle si sa cunoasca cat mai multe informatii cu privire la tot ceea ce ne inconjoara. Blogul ofera o astfel de posibilitate pentru toti cei care acceseaza astfel de mijloace de informare. Unele bloguri au chiar un trafic mai mare decat ale unor ziare locale. In acelasi timp blogul - fiind si un mijloc inedit de socializare si chiar cunoastere inter-etnica (de ce nu?) a reusit cu timpul sa formeze mici comunitati, destul de solide, care se intalnesc deseori, discuta, fac tot felul de actiuni sociale etc. . Foarte multi bloggeri tind sa creada ca acest mijloc de comunicare, va deveni a cincea putere in stat, dupa mass-media. Nu trebuie sa exageram, dar de ce nu?... poate vom avea un viitor deputat sau senator care inainte a fost blogger. Mai ales acum cu uninominalul. Politicieni care au devenit peste noapte bloggeri avem destui, dar bloggeri care sa devina peste noapte politicieni nu avem niciunul. Cred ca ar fi momentul:D!

Eh ... camarade...in linii generale cam asta inseamna ceea ce noi numim blog. Sper sa iti fie de folos raspunsul meu. Poate o sa iti faci si tu un blog ca sa ma tii la curent cu actiunile de zi cu zi pe care le intreprinzi.

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

28 July 2008

Atitudine prezidentiala...

"Cand te vad in costum la inundatii imi vine sa te dau de pamant!". Aceasta este una din afirmatiile presedintelui Traian Basescu facuta de acesta la adresa unui oficial al unei comune afectate de inundatii. Foarte interesanta atitudinea presedintelui. Va invit sa vizionati filmuletul.

Later edit: Eu nu vreau sa scot in evidenta nicio valenta fie ea negativa sau pozitiva a presedintelui. E doar o remarca.


27 July 2008

Inundatiile politizate


In ultimele zile inundatiile au facut ravagii in unele localitati din nord, nord-estul Romaniei. Canalele de stiri mediatizeaza aceste evenimente nefaste si felul in care autoritatile incearca sa rezolve problemele acelor oameni ramasfi fara locuinta sau fara roadele muncii de o viata.

Surprinzator, tot autoritatile care bineinteles sunt controlate si conduse politic gasesc aceste dezastre ale naturii un subiect foarte bun de campanie electorala. Astfel politicienii din opozitie incearca sa arunce vina pe cei aflati la guvernare, iar cei aflati la guvernare considera ca nu exista nicio problema si ca lucrurile sunt sub control. Foarte interesant acest mod de a putea politiza pana si inundatiile, care au distrus sufletele unor oameni. Se aproprie o noua campanie electorala, deci se poate profita de orice de acum inainte pentru a mediatiza un om politic sau un partid.

Personal cred ca este un lucru cumplit, si dureros ca si atunci cand niste oameni nevinovati sunt in suferinta, autoritatile sa dea dovada de neintelegere, si de necolaborare si sa persiste in continuare in lupta politica de ultima speta. "Eterna si fascinanta " clasa politica din Romania. Asta am ales, de asta avem parte.

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!