25 May 2007

Idei simple si revolutionare .... doar in advertising

Vreau sa va atrag atentia cu doua spoturi publicitare, care, in my opinion, dau dovada de foarte multa creativitate, strategie si nu numai. Prima dintre ele e o reclama romaneasca si e "Jos palaria", iar a doua e o reclama mai veche la o marca cunoscuta de automobile. ENJOY!!!






Sper ca v-au placut ideile pe care tocmai le-ati vazut puse in aplicare, in aceste reclame minunate.

Fii util si adopta si tu un ONG!

Navigand neincetat pe bloguri, am vazut ca cei de la Millenium Communication au lansat o noua provocare in cadrul  "Galei Societatii Civile". Astfel am raspuns si eu acesteia, adoptand un ONG. Pe aceasta cale vreau sa ii sfatuiesc pe toti bloggerii sa faca si ei acest lucru. Eu am adoptat Asociatia ProDemocratia, pentru ca este una din putinele asociatii, care se implica activ in viata politica din Romania, desfasurand multe proiecte ce au rolul de a intari opinia cetateanului, si in acelasi timp ajuta la dezvlotarea democratiei participative.

24 May 2007

Hegel was right ....

Priviti ce a spus Hegel, si cata dreptate a avut.



Asta e lumea in care traim. Eu cred ca unii conducatorii ale unor state, ar trebui sa mai lase la o parte orgoliile pesonale prostesti si interesele, fie ele politice, economice, sau de alta natura. Voi ce credeti?

20 May 2007

Olimpiadele Comunicarii – eveniment aservit politic?!

Conferintele Olimpiadelor Comunicarii – mare eveniment la care au fost prezenti muuuuuuuulti, multi oameni de advertising, de PR, dar si oameni politici. Si daca tot am ajuns la oameni politici, as vrea sa fac o observatie, si anume, ca, pe site-ul Olimpiadelor Comunicarii au fost puse niste fotografii ciudatele in care aparea de nenumarate ori stimabilul domn Mircea Geoana. Poi… domnilor organizatori, ce facem la Olimpiade? Cumva, campanie electorala? Cum e posibil asa ceva? Si ca sa vedeti pana unde poate duce eroarea, sa va zic ca am vazut un comment pe un blog in care se critica acelasi lucru pe care il critic si eu, si domnul Balaci a raspuns ceva de genul: “ Doar e presedintele celui mai mare partid politic din Romania”. Asta, ca sa nu mai vorbim de domnul Dehelean care a zis, citez “dpdv organizatoric, prezenta lui Mircea Geoana este aur curat pentru orice organizator”. Intradevar , mare dreptate aveti domnilor. Asa e. Sfantul Mircea Geoana a fost prezent la Olimpiadele Comunicarii.

Domnilor Balaci si Dehelean, de ce nu spuneti, domnule, clar ce preferinte ideologice aveti? De fapt, de acum nu mai e nevoie sa ne spuneti pentru ca ne-am dat seama si singuri. Daca pana si la un eveniment gen Olimpiadele Comnuicarii, ati putut face asa ceva, ma intreb ce faceti in cadrul firmei voastre, Selenis?

Nu mi se pare deloc normal ceea ce s-a intamplat, cum nu mi se pare deloc normal nici felul in care se comporta si in care dau raspunsuri domnii Dehelean si Balaci. Aveam alta impresie despre ei. Oricum, nu ma intereseaza. E treaba dumnealor ce si cum fac si in functie de ce criterii.

Sper ca postul asta sa ajunga pe toate monitoarele oamenilor interesati, dar si pe LCD-urile domnilor Balaci si Dehelean. Sa fim oameni, si pana la articolul urmator … s-auzim numai de bine.

Referendum - pareri, reactii, concluzii ...

In urma referendumului de ieri, Traian Basescu a ramas din nou presedinte, invingand detasat ciudatele aliante facute in Parlament, cu un procent estimativ de 75% cei care au zis NU si 25 la suta cei care au zis DA.

In acest context as vrea sa precizez, ca un prim lucru ingijorator ar putea fi acela al slabei prezente la vot (doar 46% din totalul romanilor cu drept de vot au fost, ieri, prezenti la urne). Oricum daca numarul celor care ar fi venit la urne era mai mare, rezultatele finale ar fi fost cam aceleasi (adica tot in favoarea lui Basescu). Dar multi oameni nu au venit la vot din cauza catorva motive lesne de inteles, pe care o sa le exprim in randurile ce urmeaza. Astfel:

1. Ziua referendumului :19 mai 2007, care a fost alesa tot pe criterii ciudate, la fel ca si aliantele facute in Parlament, a cazut intr-o zi de sambata, zi in care majoritatea oamenilor, ba erau plecati la tara, ba erau pe la munte sau prin alte locuri sa se relaxeze, ba au fost la servici, sau pur si simplu se asteptau sa fie duminica votarea, nu sambata.

2. Am fost delegat al unui partid intr-o sectie de votare in Iasi unde am observat un lucru foarte ciudat, care de asemenea incurca electoratul in ce priveste prezenta acestuia la vot. Multi oameni care votau de ani de zile la sectia respectiva, in scoala respectiva, acum s-au trezit ca trebuie sa voteze in alta parte. Nu mai erau la sectia bine-cunoscuta de ei. Acest lucru , este iar, unul foarte rau intentionat, parerea mea.

3. Ziua de vot, care de obicei incepea de la 6 dimineata si se incheia la 10 seara, acum s-a schimbat. A inceput la ora 8 si s-a terminat la ora 20:00. Un lucru care din nou a impiedicat ca oamenii sa vina in numar mai numeros la urne, pentru ca am vazut, dupa ora 20:00, foarte multi oameni care ar fi vrut sa voteze, darn u au mia putut sa o faca.

Asa ca san u mai zica domnul Geoana ca, vai, a invins Basescu ca au fost outini oameni la vot, ca daca nu … . Ei au folosit toate “tertipurile” pentru a-l invinge pe Basescu.

Un al doilea lucru ingijorator este acela ca, potrivit unor statistici, Basecu ar fi fost votat pozitiv, in mare parte ( 60% ) de oameni ce au varsta de peste 61 de ani, iar tinerii intre 18 si 30 de ani au spus DA la referendum in proportie de 40%. Asta ar trebui sa fie un lucru ingijorator pentru Basecu, care poate nu a obtinut incerderea totala a tinerilor, si in ocntinuare ar trebui sa se mizeze pe lucrul acesta.

In principiu, din ceea ce am observat eu, a fost un referendum organizat detul de prost. Au fost shimbate anumite regului, legi, au fost folosite tot felul de liste (speciale, sumplimentare, permanente) toate pentru a incerca sa-l “infunde” pe Basescu. Dar poporul pana la urma a avut ultimul cuvant de spus, asa ca eu as vrea sa le zic domnilor Geoana, Iliescu, Vadim – Tudor, Voiculescu, Marko Bela si poate si celor 322 de parlamentari sa is idea fiecare demisia sis a se mute la tara. Pana la articolul urmator … s-auzim numai de bine!