06 December 2007

Cel mai frumos cadou de sarbatori...

Am primit o leapsa de la Bogdan, care e de sezon, as putea zice. Poi...cel mai frumos cadou de sarbatori? Sanatos, alaturi de cei dragi, zambete, brad, foc in soba, vin fiert, colinde, zapada din belsug, voie buna, dragoste si intelegere, lucruri pe care vi le doresc si voua.
M-am gandit ca acest tag sa mearga mai departe la Octav (care este mai nou in blogosfera) si la Madalina.

Vaffanculo day...

Italienii sarbatoresc la 8 septembire in fiecare an Vaffanculo day. In aceasta zi poti injura politiicienii in mod organizat fara a fi sanctionat. Totul a inceput atunci cand Beppe Grillo, un comic italian a propus sa existe o zi in care oamenii sa se poata exprima liber cu "propriile" lor cuvinte referitor la clasa politica, la societate, nivel de trai etc. .

De Vaffanculo day toti italienii din lume care traiesc intr-o comunitate sau minoritate, oriunde de pe mapamond se strang si transmit un mesaj obscen catre Parlament. Ma gandesc ca poate ar fi bine sa avem si noi romanii o astfel de zi, cum au italienii.

Va invit in continuare sa urmariti si un clip care e facut special pentru aceasta zi. Ma vaffanculo....si pana la articolul urmator s-auzim numai de bine!

04 December 2007

PDL...

Asa se numeste noua alianta propusa de liderii partidelor PD si PLD, Emil Boc, respectiv Theodor Stolojan. Credeti ca e o idee buna? Credeti ca e o idee rea? Credeti ca este de folos pentru romani aceasta alianta? Credeti ca lucrurile se vor schimba in mai bine? Sau in mai rau? Va invit sa votati in partea dreapta a blogului si sa comentati referitor la acest lucru!

03 December 2007

Altfel de licenta ...?

Acum cateva timp studentii ieseni au aflat o stire bomba. Cica rectorul Universitatii "Al. I. Cuza" vrea sa scoata sustinerea lucrarii de licenta pentru ca anul acesta se suprapun doua generatii. Cei care au prins sistemul de cursuri de 4 ani si cei care sunt pe procesul Bologna si au o durata a cursurilor de 3 ani. Plus ca cica s-ar combate asa-zisul "trafic de licente copiate". Personal, mie mi se pare o idee buna daca aceasta nu se concretizeaza prin inclocuirea licentei cu acel stagiu de practica la o firma sau institutie de specialitate.

Sunt de acord cu aceste lucruri deoarece cred ca s-ar renunta putin la toceala si la citirea a n-spe mii de carti, pe care oricum nu le vei folosi si nu iti vor ajuta decat in pregatirea licentei (unele). dupa parerea mea ar fi bine ca lucrarea de licenta sa fie inlocuita cu un examen de tip grila si un proiect. Un proiect amplu ce tine de specializarea fiecarui student, un proiect in care ai sansa sa imbini perfect teoria cu practica si ai sansa sa termini facultatea si sa arati ceea ce stii tu as faci, nu ceea ce ai citit/invatat de la altii (autori, scriitori, oameni de stiinta, savanti etc.).

Bineinteles asceata este parerea mea. Parerile sunt impartite.Am auzit si un zvon, mai neoficial, ca cica o sa ramana la latitudinea fiecarei facultati sa hotarasca ce si cum. Vom vedea! Intradevar si aceasta inlocuire ar fi cam cu doua taisuri, dar sincer eu as vrea o schimbare. As vrea sa avem si altceva. Speram ca pana la urma toate acestea sa se concretizeze intr-o forma noua, minunata care sa multumeasca pe toata lumea si sa aduca mari satisfactii sistemului de invatamant superior din Romania (lucru destul de greu la prima vedere, dar nu imposibil).

Ramane de vazut ce se va intampla pana la urma cu aceste aspecte demne de luat in seama, si e bine de urmarit presa si blogurile in aflarea solutiei care va ramane stabilita de conducerea Universitatii. Pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine!