11 January 2008

Despre colegi...

Astăzi la insitenţele unor colegi de-ai mei mai "speciali", m-am hotărât să scriu un articol referitor la ei. Ei bine ... nu o să încep aici să îi enumăr pe toţi colegii mei, cu toate ca toţi sunt deosebiţi si buni prieteni.

Am să vă fac cunoştinţă pe acestă cale cu doar dintre ei, şi anume aceia care sunt mai speciali. So ... vi-i prezint pe Ţebreaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan Mirceaaaaaaaaaaaaaa, Nechitaaaaaaa Aaaaadriiiiaaaaaaaan şi pe Baciuuuuuuuu Cătăliiin (aka Somnuletz). Ei sunt cei mai foarte tari aş putea spune, dar mai au şi excese de personalitate. De exemplu Mircea printre zecile de mii de calităţi bune are şi un dingur defect pe care şi-l recunoaşte negreşit. Acest defect constă în faptul că atunci când începe să zică o frază începe cu "aaaaaa ...aaaaaaaa....aaaaaaaa", dar după care îşi revine imediat. Adrian este senator zice el. Face parte din Parlamentul Tinerilor şi se prezintă ca a fi un viitor tânăr de pe scena politică romănească şi chiar europeană. Somnuletz este cel mai calculat dintre ei. Plus că este şi blogger şi are nişte raţiuni foarte bine stabilite.

Nu ştiu ce aş putea să mai scriu despre ei, pentru că toţi trei au personalităţi foarte complexe, toţi trei sunt foarte veseli şi distractivi (mai ales Mircea care face nişte glume foarte tari domle'), toţi trei sunt înflăcăraţi cand vine vorba despre facultate şi proiecte, toţi Doamne şi toţi trei.

E greu de spus în cuvinte cum sunt ei cu adevărat. Ar trebui să ii cunoaşteţi personal ca să vă daţi seama de valoare lor. Acest articol a fost ca o paranteză pentru ceea ce scriu în general pe blog. Cam atât despre colegi. Până la articolul următor ... s-auzim numai de bine!

P.S. : Mircea a făcut cinste cu un ceai astăzi:P.

10 January 2008

Bookblog 4


Duminică 15 ianuarie 2008 va avea loc a patra ediţie a Bookblogului la Iaşi. Evenimentul va avea loc în No.8 Caffe, începând cu orele 15.00. Ne întâlnim pentru a schimba cărţi în primul rând, şi pentru a discuta într-un cadru cât mai liber şi cât mai puţin rigid, la un ceai, un suc sau o bere despre cărţi, autori, edituri şi orice ne mai trece prin minte. Oricine poate participa.

Cine vrea să ajute la promovarea evenimentului poate să găsească bannere şi alte materiale aici. Până la articolul următor ... s-auzim numai de bine!

Recensământ ...de bloggeri (Iasi)

După cum vă spuneam şi într-un post anterior ar fi bine să ştim câţi bloggeri sunt în Iaşi şi de ce nu poate ne întânlim într-un fel de Adunare Generală. Ei bine ... Ciprian a luat iniţiativa şi a început să facă un fel de recensământ al blogurilor, şi apoi totul să sa încheie cu o întâlnire în care poate vor veni primele idei de proiecte cu bloggeri şi despre bloggeri. Sper ca şi voi să susţineţi această iniţiativă. Mai multe detalii găsiţi aici.

Până la articolul următor ... s-auzim numai de bine!







08 January 2008

Intrebare&propunere!!!!

Stie cineva cati bloggeri sunt in Iasi? Asa de curiozitate. Ar fi fain sa se faca o cercetare, si sa vedem cam cati internauti de genul acesta suntem in Iasi? Si poate daca aflam, de ce nu. poate facem o Adunare Generala a bloggerilor din Iasi. Cred ca ar fi fain.

Si in afara de asta, poate chiar am putea infiinta un ONG ce se numeste Clubul Roman de Blogging, despre care vorbeam. Obtinem personalitate juridica si totul e oke. Astfel se pot monitoriza blogurile, se poate tine o evidenta, am avea un statut dupa care sa functioneze bloggerii afiliati etc. Asta ar putea inlatura pe cei care scriu tot felul de tampenii si prostii pe bloguri care te dezgusta. Suna putin utopic, dar de ce nu? Macar incercam. Cine stie. Astept sugestii si propuneri.

07 January 2008

Clubul Roman de Bloguri???

Vreau sa va informez, ca in ultimul timp, am vazut bloguri din ce in ce mai multe. Bloguri care trateaza subiecte care mai de care mai interesante si mai picante. Oricine vrea isi poate face blog. Unde vom ajunge? Care este finalitatea acestui proces? Sunt intrebari la care nu poti da un raspuns sigur, cel putin in momentul de fata.

Ines zicea acuma cateva zile intr-un post, ca ar trebui sa existe cineva, care sa fie "tatal blogurilor". Sa decida acel cineva care este blog si trebuie considerat drept blog, si care nu. E cam greu sa faci sa existe asa ceva. Dar, totusi cred ca ar trebui sa existe o "Autoritate nationala a blogurilor", sau ceva de genul asta, pentru ca prea multe tampenii citesc. Prea multi oameni care se plictisesc isi fac blog. Si nu asta este problema. Ca nu-i bai daca si-ar face blog si ar scrie lucruri interesante. Ar fi bine sa fie asa. Dar gasesc numai prostii. Tot felul de indivizi scriu, posteaza dupa cum ii taie capul. De la subiecte politice, la cereri de casatorie "on-line", de la marketing, advertising la subiecte literare care contin idei cat de poate de tampite. Gama subiectelor de pe blog este foarte variata acum. Eu chiar sunt curios unde se va ajunge. Dar macar, daca sunt asa de multe, sa se faca cumva o selectie. Sa infiintam "Clubul Roman de Bloguri", exact cum e Clubul Roman de Presa. Consider ca acesta ar fi o modalitate de selectie. Pentru ca pana la urma urmei trebuie sa se ajunga undeva.

Complicata treaba. Mergem inainte ... ca inainte era mai bine.;)), si pana la articolul urmator s-auzim numai de bine.

06 January 2008

Blogosfera politica de la Iasi

Acum ceva timp ziceam ca o sa fac o pauza in a mai scrie articole politice pe acest blog. Am facut acea pauza si acuma m-am gandit ca trebuie sa mai "creionez" cateva articole politice pentru ca suntem deja in 2008, si e campanie electorala pentru alegerile locale. Astfem subiectele pe aceasta tema sunt multe si picante.

Nici bine nu am intrat in noul an si "clinciurile" politice au inceput. Ele au mai nou un altfel de cadru de desfasurare. Cel virtual, si anume blogurile. Astfel liderii locali ai filialelor iesene de partid si-au facut bloguri. Si aici in aceasta arena avem pe:Daaaaaan Carlaaaaaaaaaaan, Danieeeeeeeeeeeeeeeel Matasaruu, Mariuuuuuuuuus Danga(care ce-i drept este mai vechi in blogosfera), Liviuuuuuu Braaaaatescuuu (care eu stiam ca era un profesoras pe la o scoala general din Roman, acum sunt surprins ca vad ca este candidat liberal independent....hmmm...interesanta titulatura). Lista nu se opreste aici pentru ca trebuie sa mantionam pe Cataliiiiiiiiiiiiin Ivaaaaan(care cu inspiratia-i năstăsiană are cam multe expectante de la blogosfera din cate am vazut) si nu in cele din urma bloggerul cel mai de sus la momentul actual : Gheorgheeeeeeeeeeeeeeeee Niiichiiitaaaaaaaaaaaaa. Si or mai fi si multi altii.

Interesant de aflat ca acesti "luptatori" politici ai Iasului scriu pe bloguri vrute si nevrute, afiseaza comportamente care mai de care false, fac invitatii la tot felul de mancaruri in spatiile publice iesene, fac dezvaluiri in premiera, dau exemple peste exemple si foarte multa zarva starnesc. Dar problema e ca nu prea fac politica pe blogurile astea. Si cand zic politica ma refer la conceptul in sine, nu la formele sale degenerate care sunt prezente in Romania, in speta la Iasi.

Si asta e doar inceputul campaniei electorale. Unul de-a dreptul promitator. Eu le urez cat mai mult succes in politica tuturor si sper sa ne ofere in continuare subiecte de blog, de ras, cat mai bune.

Sa nu fiu considerat un ipocrit trebuie sa mentionez ca acest post este un PAMFLET si trebuie tratat ca atare, cu toate ca acest pamflet are o esenta cat se poate de reala. O sa revin si cu analiza mai detaliate si bine argumentate ale evenimetelor politice iesene si nu numai. Dar pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine.

P.S. : Inspiratia pentru scrierea acestui articol a venit de la Mihnea si Ines.