19 July 2008

Neputinta...

Cum ar trebui sa te simti, sau ce ar trebui sa faci atunci cand deodata, brusc, nu mai poti zambi, nu mai stii de tine, te simti pierdut, incerci sa nu pari ca esti un om mort aparent, dar tu esti amutit si amortit in sinea ta, si toate lucrurile pe care le vezi nu mai au frumusetea si valoarea pe care o stiai, o obsevai si o simteai altadata?

Este singura intrebare la care nu pot si nici nu vreau sa imi permit sa raspund vreodata. Cred ca este singurul articol care pare neobisnuit care arata incertitudine, labilitate si neputinta, lucruri care reliefeaza si sentimentele autorului.

Toate bune!

Capitalism de petrecere...

Acest articol se vrea a fi unul obiectiv, nepartinitor vreunui partid politic din Romania, ci partinitor anumitor doctrine si ideologii consacrate la nivel teoretic de-a lungul istoriei politice moderne.

Observ ca in Romania, majoritatea partidelor politice se declara ca fiind de dreapta. Or, aceleasi partide duc politici eronate preponderent de stanga. Suna paradoxal, ca in societatea de consum romaneasca caracteristica celor 18 ani de asa-zis capitalism, sa observam aceleasi lucruri.
Daca cugetam insa asupra acestei probleme, ne vom da seama ca este normal. In tranzitia catre o democratie consolidata, stadiu pe care inca nu l-am atins si pe care probabil nu il vom atinge nici in urmatorii 10 ani, societatea romaneasca a avut mult de suferit, si inca mai sufera. Avem in continuare categorii de persoane care necesita nevoia de incluziune sociala, avem in continuare parte de aceeasi tarani, aproape "saraci - lipiti pamantului", si avem in continuare acea categorie de politicieni corupti, care urmaresc doar interesul propriu sau pe cel al partidului, in niciun caz pe cel al cetateanului; avem deasemeni o practica constitutionala exagerat de proasta, si ATENTIE inca NU avem o teorie constitutionala care sa preceada practica.
Acest liberalism democratic romanesc nu face nimic altceva decat sa adanceasca aceste discrepante. Practic, in Romania capitalismul a fost inteles total eronat. Acest "capitalism de petrecere" nu a facut nimic altceva decat sa genereze doua lumi in societatea romaneasca, si anume: lumea celor care au prea multa bunastare si lumea celor care nu au nimic sau au prea putin.

Nu vrea sa exagerez, nici sa generalizez, pentru ca exista si o sensibila patura sociala de "mijloc" ca sa zic asa, dar aceasta este destul de relativa. De aceea cred ca in Romania ar trebui sa existe o stanga puternica, reformata care sa guverneze prin politici moderne caracterisitce social-democratiei. Romania are nevoie de guvernarea de stanga inca cel putin 10 ani pentru a-si putea rezolva problemele si acele discreptante majore pe care le-am amintit mai sus.
Cand am folosit stanga nu m-am referit la PSD, iar cand am folosit dreapta nu m-am referit la PD-L sau PNL sau la alte partide.
Cu toate ca sunt adeptul democratiei-liberale care cred ca are o ideologie care ofera cel mai bun regim politici si forma de guvernamant, consider ca Romania inca nu este pregatita pentru asa ceva, asa cum aratam in randurile de mai sus.

Ideile acestui articol fac stricta referire la doctrine si programe politice consacrate anumitor ideologii. In Romania si partidele ar trebuie reformate, pentru ca toate realizeaza o realitate politica de care mie personal imi este greata.

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

16 July 2008

Radio Still Network


Comunitatea studentilor din Iasi are nevoie de un radio facut de studenti si pentru studenti. Aceasta este premisa din care s-a nascut Radio Still Network - un radio 100% studentesc. Radio Still este pe piata media ieseana de aproximativ un an. Trasmisiile sunt live pe on-line, si poate in curand se va transmite si pe FM. Cu o varietate foarte consistenta de emisuni, radioul 100% studentesc acopera toate nevoile de informare ale studentilor, si nu numai.

In fiecare zi, de luni pina vineri de la 9 la 12 esti la alaturi de Andreea si Cata la Apelul de Dimineata. Dupa o saptamana agitata Dr. Emilia Radu iti prescrie Cafeaua de Dimineata in fiecare weekend. Destainuiti secretul nostru si celorlalti: Mix it my way! Un program numai pentru clubberi ca-n vremurile bune. Suntem cu ochii pe moderatorii nostri…Se balbaie? I-am prins in Uzina da Dume! Nu stii cu ce sa te mai imbraci? Vrei sa afli noile tendinte in moda? Make-up? Trend? Avem Glamour pentru tine…cu Oana Radu. Sinteza vietii neconventionale a fetelor adolescentine o afli in fiecare vineri daca intri in Clubul Divelor alaturi de Andra Chirculescu. In fiecare zi ai parte de o Nebunie-n Studentie animata de Catalin Radu si Dumitrita Ciuvaga. Iti prezicem viitorul…iti spunem cum stai cu banii, cum iti merge in cariera si in dragoste doar uitandu-ne la tine…vorbim de Still paranormal cu Andrei Tomici. Esti pasionat de jazz? Louis Amstrong e idolul tau? Duminica iti aducem Jazz in cartier…si pe Vlad! La sfarsit de saptamana afli ultimile noutati din domeniul stiintific de la Cristi Presura si Adrian Buzatu in Stiinta. Info. De joi incep petrecerile in cluburi…Vali iti incalzeste atmosfera cu cea mai buna muzica house in Trance your mind.

Inalta, cu parul lung si blond, prins intr-o coada, cu o silueta de zana si cu un parfum cu miros de flori, te priveste calm cu ochii ei blajini si seducatori ca pe viitoarea ei victima. Poate ca asa ar trebui sa arate o ispita. Ispitele Verii, alese pe spranceana, una mai frumoasa decat alta, pregatite sa-ti fie prezentate in fiecare duminica de la ora 12.00 - emisiune realizata de Dorina Tanase. Vrei sa afli care sunt cele mai difuzate piese la de Radio Still? Atunci fii alaturi de Ayrsen in Top 100 RSN.


Si mai nou, de la 1 august voi avea si eu o emisiune la RSN cu si despre politica abordata dintr-o perspectiva atat teoretica dar si usor pamfletara. Ascultati RSN. Se merita.

Pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine.

13 July 2008

Istoria Kremlinului

Zilele acestea am descoperit o carte extraordinara a lui Vladimir Fedorovski :Istoria Kremlinului de la Ivan cel Groaznic la Vladimir Putin.
Este o carte geniala despre tot ceea ce inseamna Kremlin, acest loc numit de Winston Churchill ca fiind o "enigma invaluita in mister". Dintotdeauna in spatele zidurilor Kremlinului s-au intamplat lucrurile cele mai rele, dar si cele mai bune: visuri de marire, de evadare, de aventura sau avangarda. Suveranii Kremlinului, prin triumfuri, infrangeri sau nebunie au avut aceleasi scopuri de expansiune si control. Victoriile, sau infrangerile improtante din istoria omenirii de dupa anii 1200 toate duc la Kremlin, acolo unde se inalta catedrale uluitoare cu turnuri minunat colorate. Aceasta fortareata a marcat istoria lumii, intemeiata fiind in urma unei miraculoase partide de vanatoare.
O carte interesanta care prezinta Kremlinul incepand cu intemeierea sa, scotand in evidenta comploturile, crimele odioase, planuri de cucerire, povesti de amor si bineinteles, hartuirea populatiei si manpularea acesteia de catre politia politica secreta sau "Inalta Politie" cum a mai fost aceasta numita.
In aceasta carte istoria Kremlinului pare sa se sfarseasca odata cu Vladimir Putin. Fostul spion KGB, a reusit sa preia puterea politica din mainile lui Boris Eltin.
Pentru cei interesati de importanta Kremlinului atat in Europa, cat si in intreaga lume, recomand cu caldura lecturarea cartii lui Vladimir Fedorovski.

Pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine!