09 June 2007

Promovare de brand?!

Am gasit niste imagini intr-un chestionar online care mi-a fost aplicat de catre un prieten, chestionar pe care il gasiti aici, si m-am gandit ca ar fi foarte interesant sa mai lansez inca o provocare! Asadar "Ce produse credeti ca sunt promovate in aceste imagini?" . Enjoy:D!

Va rog sa dati raspunsurile sub forma de commenturi ca de obicei, de altfel, si sa puneti in dreptul raspunsului cifra corespunzatoare imaginii, ca sa stiu pentru ce imagine ati raspuns! Multam!1.

2.

3.


4.


08 June 2007

Meeting cu bloggerii din Iasi

Aseara am avut ocazia si satisfactia de a participa la o intanlire amicala cu bloggerii din Iasi ( ma rog … o parte din ei). Initiativa a apartinut de aceasta data lui Adrian Monoranu. Astfel, in afara de mine, Ines si Bogdan ( personae pe care le stiam), am avut ocazia sa mai intanlesc pe Madalina, Alex P, Daniel, Adi, Sebi , Andrei si Ciprian.

A fost un tip de socializare asa … mai bloggareasca, daca as putea spune, in care am auzit o multime de chestii interesante, dar si lucruri care nu cred ca isi aveau rostul. Am gasit si cateva raspunsuri din partea Madalinei la nedumerirea pe care o aveam in legatura cu presa studenteasca din Iasi, si am mai aflat cateva chestii care il suparau pe Sebi!

A fost destul de reusita intanlirea, numai ca pana la urma nu am aflat de la toate persoanele de ce si-au facut blog. Care e rostul blogului in opinia lor? De ce trebuie sa ai blog? Cu ce esti mai bun daca ai blog? In fine … eu am raspuns totusi la intrebarea de ce mi-am facut eu blog. Dar chestiile astea nu sunt foarte semnificative.

Astfel de intanliri sunt binevenite si cred ca mai avem nevoie de evenimente de genul acesta. Si poate la urmatoarea intanlire o sa avem parte de mai multi bloggeri care o san e incante cu prezenta lor. Sper sa punem pana atunci in practica acel “recensamant al bloggerilor” de care pomenea Adi Monoranu. Chiar ar fi fain.

Pana la intanlirea viitoare si pana la articolul urmator … s-auzim numai de bine!

Vino la BookCrossing IASI


Esti blogger sau nu? Esti din Iasi? Ai ceva carti pe care le-ai citit? Vrei sa mai citesti si altele? Atunci nu mai sta pe ganduri si vino la BookCrossing Iasi – editia 1 si fa schimb de carti cu noi. Pentru mai multe detalii acceseaza http://bookcrossing.lx.ro/ .

Noi vom fi acolo! Esti invitatul nostru si te asteptam cu cea mai mare placere si dorinta de a schimba carti.
04 June 2007

"Lasati balta facultatea" by Lawrence Ellison

Acum ceva vreme am vazut intr-un mail o chestie care m-a surprins destul de mult. Lawrence Elisson, presedintele ORACLE a tinut un discurs in fata studentilor care au terminat faculatea YALE. In acel moment domnul Lawrence nu a putut sa isi termine discursul pentru ca, intr-un final ... a fost dat jos de pe scena. In randurile de mai jos voi cita acel discurs, exact asa cum a fost el prezaentat de presedintele ORACLE. Astfel acesta s-a exprimat cam asa :

Dacă mă uit la voi, nu văd niciun viitor fericit, nu văd niciun director proeminent. Acum sigur sunteţi bulversaţi. Asta e normal. Totuşi, vă puteţi întreba cum vin eu, Larry Ellison, care n-am terminat facultatea, ca să vă judec pe voi, studenţii celei mai renumite facultăţi? Staţi să vă explic.

Deoarece eu, Lawrence Ellison, al doilea cel mai bogat om al planetei, am căzut la facultate, şi voi nu. Deoarece Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, a căzut la facultate, şi voi nu. Deoarece Paul Allen, al treilea cel mai bogat om al planetei, a căzut la facultate, şi voi nu. Şi deoarece Michael Dell, care, momentan, este doar pe locul 9, a căzut şi el la facultate, şi voi nu.Şi domnul respectiv este în ascensiune.

Acum sunteţi foarte bulversaţi. Şi asta este foarte normal. Daţi-mi voie să vă încurajez, n-aţi terminat degeaba facultatea şi n-aţi făcut degeaba rost de o diplomă. N-aţi pierdut cinci ani degeaba, aţi învăţat să munciţi pentru bani puţini, să vă faceţi cunoştinţe şi să faceţi cunoştinţă (mai de aproape) cu cuvântul TERAPIE.

Toate acestea sunt foarte utile. O să aibă lumea nevoie de salahori ca voi. O să aveţi nevoie de cunoştinţe, de programare la terapie la un psiholog. Fiindcă voi n-aţi căzut la facultate, n-o să fiţi niciodată printre primii zece cei mai bogaţi oameni de pe Pământ.

Şi va trebui să va împăcaţi cu un salariu patetic de 200.000 de dolari pe an, unde salariul îl veţi primi de la un fost coleg de facultate care a căzut la examene şi a fost dat afară.

Acum, probabil, vă gândiţi dacă mai e vreo speranţă pentru voi. Nicio şansă! Voi sunteţi deja pierduţi. Deja aveţi creierul distrus în proporţie foarte mare, irecuperabilă.

Acum mă adresez celor care încă nu au terminat facultatea: lăsaţi baltă facultatea, faceti-vă bagajele şi plecaţi! Nu reveniţi! Îndepliniţi-vă visurile!

Fiindcă sigur vă spun că, dacă vi se va distruge creierul, veţi dispărea mai repede de pe scena afacerilor decât dispar eu acum de pe această scenă datorită agenţilor de pază...”

Cam despre asta e vorba, si in afara de asta, sincer, cam are dreptate intr-o anume privinta, aceea a faptului ca marii milionari in dolari nu prea au fost absolventi de studii superioare. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa ne lasam de facultate. Poate din contra ar trebui sa profitam mai mult de ea, si sa demonstram ca putem fi milionari in dolari chiar daca "am pierdut" vreo 4-5 ani pe bancile facultatilor. Pentru ca sunt convins ca acesti 4-5ani sunt "pierduti" , nu aiurea, ci intr-un mod constructiv. Voi ce credeti? Ar fi mai bine sa ne lasam de facultate, ori ba?

Sunt curios sa aflu si parerile voastre si ... pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!