15 May 2007

Semi-doctism profund ...

Ieri am dat un comment pe blogul unui prieten care a scris un articol despre venirea lui Basescu la Iasi. In commentul meu contraziceam pe un alt tip care lasase si el comment, comment in care isi arata nemultumirile fata de presedintele suspendat.

Astazi dimineata vad ca un alt ins lasa si el un comment pe blogul prietenului meu, in care imi zice ca fac parte din nush ce grup care e « prostit » de oamenii politici, si alte aberatii care mi-au starnit amuzamentul. Dar nu pot sa nu va zic si voua ce a raspuns la intrebarea : Pe cine vezi presedinte la momentul actual, daca nu pe Basescu ? Raspunsul este unul pe masura capacitatilor lui, cred, pentru ca priviti si analizati si voi ce a putut sa zica : Citez « Alex, dacă ai fi la curent cu politica din ultima perioadă, ai fi auzit de nume precum Ţiriac sau Isărescu ». Am ramas fara cuvinte in secunda urmatoare, dar acum nu ma pot abtine sa nu ii transmit cateva « ganduri » lui, si celor care mai cred ca asemenea personaje pot conduce Romania. Astfel (vreau sa fiu foarte succint) :

  1. Ion Tiriac (caci cred ca la el se referea cand a zis « Tiriac ») – fost tenismen de performanta, actual om de afaceri de succes. In niciun caz nu il putem numi om politic, pentru ca nu a avut niciodata de-a face cu procesul politic (poate doar pe vremea lui Ceausescu, cand proibabil o fi fost obligat) .So…question…Tiriac ar putea oare sa fie presedintele Romaniei ? Macar in viitorii 5 ani ? Ma indoiesc ca da, si daca voi nu aveti aceeasi parere va rog sa ma contraziceti aducand argumente solide.

  1. Mugur Isarescu – fost prim-ministru (pentru numai un an) in mandatul Constantinescu, actual guvernator al BNR. Intradevar acesta e un om care spre deosebire de Tiriac e mai pregatiti in domeniul politicului. Este si singurul membru roman al Comisiei Trilaterale, are experienta multa in administratie, dari mi cer scuze, nu cred ca ar putea face fata unui post de presedinte de stat, si in afara de aceasta nu cred ca l-ar vota lumea, pentru ca notorietatea lui lasa de dorit. E un tip care « sta in banca lui ».


Asa ca draga Picsel sau cum te-o mai chema, cred ca te-ai inselat amarnic. Iar pentru toti « fanaticiii » care traiesc din sentimentalisme si au « fixuri » din cele mai ciudate, le dau un sfat, spunandu-le sa scape cate mai repede de ele, daca nu e jale.

Atat am avut sa va spun, asa ca pana la articolul urmator … s-auzim numai de bine !