14 February 2008

Anonymous...

De câteva zile am o problemă. De fapt mai corect este : cineva(anonymous) are o problemă cu mine, sau cu blogul meu. încă nu ştiu sigur.

Şi zic asta pentru că de câteva zile cineva îmi lasă commenturi din cele mai penibile posibile, care conţin mesaje vulgare, offtopice şi nu sunt nicidecum coerente. Bineînţeles, că le-am şters, pentru că atâta timp cât cel care comentează nu are nimic interesant de zis, şi mai mult decât atât, imi adresează cuvinte vulgare, nu are ce căuta la mine pe blog-proprietate personală. Dacă ar fi zis o chestie interesantă, fie ea si critică, bine argumentată, cu toată plăcerea aş lăsa commentul respectiv. Dar aşa...consider că cititorii mei nu merită să vadă un circ ieftin făcut de un tâmpit anonim pe blogul meu.

Aşadar domnule anonim, următoarea dată când vrei să îţi exprimi o părere pe blogul meu, sper să transmiţi ceva cu adevărat interesant. Poţi să scritici, şi chiar te rog să faci acest lucru, dar cred că ar fi bine să ai totodată un minim de decenţă în exprimare, sau măcar cei 7 ani de-acasă. A! Şi încă ceva...: încearcă să nu mai fii tâmpit;)!

Cam atât despre "prietenul"meu anonim. Până la articolul următor ... s-auzim numai de bine!

12 February 2008

"Câinii" de la Iaşi...

Un lucru imposibil pentru o societate modernă europeană se întâmplă de ceva vreme în Iaşi. Eu sunt de-a dreptul uluit de multitudinea de câini comunitari din Iaşi. Oriunde ... în Iaşi, în orice zonă poţi găsi câini. Cel puţin în zona Gară-Billa e un infern; e plin de câini. Pe lângă această zonă, putem admira aceste animale, chiar şi în zona Universitaţii, în inima Copoului. Este inadmisibil ca într-un complex studenţesc aflat în imediata vecinătate a Universităţii să existe câte o haită de 20-25 de câini.

Întrebarea pe care trebuie să o ridicăm este următoarea : Cine se face vinovat de existenţa acestor câini în spaţiile publice? (câinii nu sunt vinovaţi în niciun caz) şi Cine sunt cei care trebuie să ia măsuri concrete în rezolvarea acestei probleme? Nimeni nu ştie nimic, sau se face că nu ştie. Nu am auzit până acum de niciun demers în acest sens din partea Primăriei, pe care o consider direct responsabilă de această problemă.

De ce nu implementează nimeni o politică publică concretă care să rezolve definitv această problemă. De ce nu se construiesc, sau de ce nu se renovează anumite clădiri pentru adăpostirea acestor câini, care până la urmă pot reprezenta un pericol public.

Anul acesta este an electoral domnilor. Măcar acum faceţi ceva. Sau măcar o tentativă, o promisiune ceva legată de această problemă. Că până acum nimeni nici măcar nu a încercat să facă ceva concret. Cei care candidează, sau cei care sunt deja în funcţii direct responsabile ar trebui sa ia în considerare şi această problemă.

Irina Schrotter, pomenea în cadrul acelei întâlniri de bloggeri ceva de genul ... "mai bine Iaşi-capitală culturală europeană în 2007, decât Sibiu". De bine, de rău, măcar Sibiul nu e plin de câini cum e în Iaşi. În fine...mie chiar mi se pare o problemă destul de spinoasă pentru un oraş universitar, cu destule medii academice, dintr-o ţară-membră a Uniunii Europene care mai şi are pretenţii de capitală culturală europeană. Mai poate apărea un semn de întrebare, care poate fi ironic oarecum şi anume : Care sunt adevăraţii "câini" ai Iaşului? Cei de pe stradă, sau cei ce stau relaxaţi în luxoasele birouri? Dificil răspuns. Vă las pe voi să încercaţi a răspunde.


Să sperăm că până la urmă cineva se va ocupa totuşi şi de problema aceasta. Sau măcar va încerca. Până atunci, şi până la articolul următor ... s-auzim numai de bine!