24 January 2008

Ghicitoare...

Priviţi ce s-a putut întâmpla cu un BMW, pe o autostradă. O chestie care mie mi s-a părut destul de bizară.
Întrebarea este : Cu ce viteză se deplasa oare vulpea care a reuşit să patrundă până în motorul maşinii? Hmmm....greu răspuns.

P.S. : Sorry dacă e puţin "macabră" imaginea, şi sper să nu am probleme cu cei de la Protecţia animalelor, pentru că promovez o astfel de imagine ;)).

Super întâlnire de bloggeri la Iaşi

În seara asta a avut loc cea mai mare întânlire de bloggeri din Iaşi. Nu i-am numărat pe toţi dar cred că am fost aproximativ 25-30 de bloggeri. Aş vrea să ii numesc pe toţi care au participat, şi să le dau link dar nu pot, pentru că pe unii nici măcar nu îi cunosc, şi nu am apucat să vorbesc prea mult cu ei. Pe o parte îi ştiam. Întâlnirea a fost organizată de Ciprian Gavriliu.

Ideea este că s-a socializat, mai mult în bisericuţe, pentru că eram foarte mulţi. A fost oke şi chiar m-am simţit bine. Am aflat că trebuie să ai măcar 25 de ani, ca să te poţi căsători;)). Am mai aflat că cică tinerii din ziua de azi nu se implică în politică, şi ăsta e un lucru dureros. Aş zice mai degrabă că tinerii nu au cultură politică şi asta chiar e dureros. Dar ăsta e un alt subiect de discuţie pe care o să îl abordez într-un alt post.

Am discutat despre unele proiecte, dintre care, unul ar fi acela al creării unui blog comun pentru toţi bloggerii din Iaşi (suntem în jur de vreo 120, după unele calcule), lucru destul de oke cred.

Cu alte cuvinte cred că a fost o întâlnire reuşită, şi sper să mai fie şi de acum încolo. Cam atât despre întâlnire, şi (chiar daca sună ciudat pentru unii ;)) ) ... până la articolul următor ... s-auzim numai de bine.

Ziua Unirii la Iaşi

Pe 24 ianuarie românii sărbătoresc Ziua Unirii. O zi istorică pentru toţi românii pentru că, la 24 ianuarie 1859, România a devenit stat suveran şi independent. Primul domnitor a fost Alexandru Ioan Cuza numit iniţial la Iaşi, după care la Bucureşti. Aşadar, în fiecare an la Iaşi pe 24 ianuarie are loc ceremonialul pentru sărbătorirea unirii principatelor.

Anul acesta foarte multe personalităţi politice au ales Iaşul pentru a sărbători marea unire. Au venit la Iaşi oameni politici precum preşedintele României, Traian Băsescu, premierul Călin-Popescu Tăriceanu, Ion Iliescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, Cirstian Adomniţei(ministrul Educaţiei şi Cercetării), Varujan Vosganian(ministrul Economiei şi Finanţelor), Mircea Geoană(presedintele PSD) şi mulţi alţi oameni politici, europarlamentari, primarul Nichita, fostul primar Simirad, consilieri locali, judeţeni etc. .

Mulţimea adunată în faţa Hotelului Traina, acolo unde era tribuna de unde vorbeau mai marii "dregători" ai patriei, era împărţită, în funcţie de coloratura politică, şi acţionau în spirit de turmă, fără conştiinţă individuală, ci colectivă. Astfel dacă vorbea cineva de la PSD, toţi, mai puţin susţinătorii acestui partid, începeau "uralele" de stadion(înjurături, fluierături, tot felul de "omagii" aduse celui ce ţinea discursul). Când vorbea altcineva de o altă coloratură politică, situaţia era reciprocă (susţinătorii aplaudau, erau în extaz, restul zbierau si fluierau cât ii ţineau plămânii).

Nici discursurile politice nu au fost prea de seamă. Astfel, Traian Băsescu : discurs monoton, in care a prezentat aspecte din istorie, dar a facut referiri numeroase şi la viitorul ţării, şi la reormele administrative etc., Călin Popescu Tăriceanu :discurs plictisitor de-a dreptul, nicio inflexiune a vocii; destul de şters. Primarul Nichita a făcut mai mult istorie, şi a avut un mesaj demn de campanie electorală (măcar in momentele astea ar fi trebuit să se facă abstracţie de politică, dar in fine...).

Lumea habar nu avea ce se întâmplă. Mulţimea, plebea a primit indicaţii straşnice: când vorbeşte ala al nostru aplaudaţi, cand nu ....huiduiţi, urlaţi.

Totul s-a terminat cu oficierea unei slujbe religioase, defilarea catorva detaşamente militare, depunerea de coroane şi la final Hora Unirii.

Să vedem la anul ce o mai fi, şi până atunci, şi până la articolul următor ... s-auzim numai de bine.