05 April 2007

Un mic pas inainte ...

Heh…si ca sa vedeti cat de bine reusesc sa impac elementele de promovare, marketing, advertising cu politica o sa va zic ca tocmai mi s-a propus sa lucrez la departamentul de imagine al unui partid – partid care e pe scena politica romaneasca de cativa ani buni (nu dau nume pentru ca nu vreau ca cineva sa-mi puna vreo « eticheta » din cauza asta) care chiar are nevoie de asa ceva.

Am acceptat imediat, si a doua zi am fost la o sedinta in care s-a discutat, s-au luat masuri, decizii referitoare la cum am putea sa promovam imaginea si in acelasi timp cativa din liderii acelui partid !Cat timp am asistat la sedinta am auzit cateva idei excelente si am cunoscut cativa oameni cu ani buni in spate de radio, televiziune, si advertising de la care cu siguranta o sa am ce invata !Am format o echipa care ramane deschisa tuturor celor care sunt interesati sa se implice in asa ceva !Atentie...ca nu e vorba despre a face politica, ci doar de a promova ceva.Ca si cum ai promova orice alt produs.Am stabilit ca o sa infiintam niste mici departamente care sa se ocupe de tot ceea ce tine de imagine si promovare.La sfarsitul acestei sedinte am ramas placut impresionat pentru ca am intanlit niste oameni foarte OK din toate punctele de vedere (puncte de vedere care se refera strict la elemente de advertising:P) si cred ca in perioada ce urmeaza o sa ne implicam din ce in ce mai mult in acest proiect si sa facem GOOD WORK acolo !Pentru mine e un mic pas inainte, pasul ala mic din multii pasi pe care sper sa urmeze sa ii fac !Asta e doar un minuscul element care face parte din viata mea de zi cu zi.Pentru ca in afara de asta tre’ sa mai ofer cate ceva atentie si facultatii, si « Olimpiadelor Comunicarii », olimpiade pentru care ne pregatim foarte intens toata echipa, si sa nu uit de nenumaratele sondaje de opinie pe care le am pe cap !Uof…. era sa uit un element esential care face parte din activitatile mele zilnice…prietena mea :D !

Dar e bine ca pana acum reusesc sa fac destul de bine toate aceste lucruri si nu omit nimic inca ;)) !Pana la urmatorul articol va urez sa aveti parte de multa inspiratie si … sa auzim de bine !

04 April 2007

Romania vs Uniunea Europeana

La 1 ianuarie 2007 Romania a aderat la marea familie europeana. Privind lucrurile din aceasta perspectiva observam ca romanii au pareri impartite care variaza mult intr-un moment care nu e tocmai potrivit asteptarilor unora dintre noi. Astfel o parte dintre noi zic ca e un lucru bun aderarea, altii au un punct de vedere contrar si zic ca e nefasta pentru poporul nostru, popor, care sa nu uitam, vine dupa 50 de ani de comunism, o asa-zisa revolutie sau lovitura de stat sau cum s-o mai fi numit ea (ca nici acum dupa aproape 18 ani nu se stie exact-parerile fiind si aici impartite), care a inlaturat regimul dictatorial al lui Nicolae Ceausescu, urmata apoi de 17 ani de tranzitie si un proces lung de democratizare care inclin sa cred ca nu s-a sfarsit nici acum.


Fara indoiala acest subiect care trateaza aderarea Romaniei la Uniunea Europeana este unul care starneste interes, dar mai interesant este acel fapt care ne descrie cum vad romanii aceasta aderare. Am observat ca multi dintre noi considera ca greul a trecut ca totul va fi dintr-o data asa cum au vazut unii din ei cand au lucrat in Italia sau in Spania unde culegeau capsuni. Asteptarile sunt unele exagerate avand in vedere faptul ca unii cetateni ai acestei tari cred ca dintr-o data lucrurile se vor schimba in foarte bine, vom obtine fonduri de la “mama Europa” nerambursabile si vom putea iesi din tara in spatiul U.E. doar cu buletinul (cand aud acest lucru, e inevitabil sa nu ma gandesc la o reclama penibila care circula pe posturile TV din Romania). Or, spre dezamagirea unora risc sa afirm ca lucrurile serioase de-abia acum incep. Rolul nostru ca cetateni trebuie sa inceapa sa isi faca aparitia din ce in ce mai mult in deciziile care se iau pe scena politica romaneasca. Odata intrati in “hora Europei” trebuie sa invatam sa “tinem pasul” pentru ca mai apoi sa facem acest lucru cu foarte mult simt de raspundere. Or, ce inseamna oare “a tine pasul” in contextul european politic de astazi, acolo unde sunt prezente multe dintre statele cu traditie democratica din Europa? Nu inseamna altceva decat a avea un grad ridicat, sporit de implementare a aquis-ului comunitar si un set bine pus la punct de valori, idei si principii democratice. Adica sa incepem sa ne supunem si sa luam parte in acelasi timp la toate deciziile si reglementarile luate de alesi la Bruxelles. Insa aceasta implementare a legislatiei euopene este un proces pe termen lung, ca si rezultatele ei de altfel. Lucrurile trebuie facute treptat. Tocmai aici cred ca este problema in a intelege cum ne ajuta Uniunea Europeana, daca ne ajuta? In Romania aceste lucruri sunt greu de inteles datorita slabei culturi politice a cetatenilor de rand si nu numai. Iar in afara de aceasta, lumea este cu totul si cu totul scarbita de circul ce se petrece pe scena politica romaneasca de ceva ani incoace. De la biletele si scrisori cu tenta demagogica ca in schitele marelui Caragiale, la cazuri nesfarsite si iremediabile de coruptie, pana la practici neconstitutionale facute de alesii nostri totul este un intreg care baga opinia publica intr-o ceata totala si un vid imens.
Astfel ce pretentii am putea avea de la cetateanul X din satul Y(care nu o sa mai poata face tuica decat in conditii ce sunt prevazute si ce sunt in conformitate cu procedurile europene) sa inteleaga la ce folosesc toate aceste legi europene si in final cu ce il ajuta pe el, daca nici macar unii din oamenii politici romani nu prea inteleg cum sa se adapteze la cele impuse de U.E.. Cand zic ca unele lucruri trebuie facute treptat, nu ma refer numai la procesul de implementare a legislatiei europene si rezultatele lui, ci si la faptul ca mai intai o parte din actorii politici ar trebui sa inteleaga si sa faca fata expectantelor europene. Ei nu trebuie sa fie in niciun caz un fel de intermediari intre U.E. si Romania.


Ar fi mult de discutat pe seama acestui subiect, dar ma tem sa nu devin plictisitor. Dar imi asum acest risc, pentru ca acestea sunt probleme care ne privesc in mod direct pe noi cetatenii cu drept de vot, si ar trebui sa incepem sa ne implicam din ce in ce mai activ in procesul de luare a deciziilor la nivel politic: sa invatam sa ne pese mai mult! Trebuie sa intelegem limpede unele chestiuni politice cum ar fi aceea a aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana si sa intelegem si ce presupune aceasta aderare; ce necesitati si neajunsuri o sa apara. U.E. are nevoie de noi la fel cum si noi avem nevoie de ea, in aceeasi masura.
In orice caz confuzia si debusolarea din randul romanilor va continua sa persisite ceva timp ce-acum incolo. Esential este ca macar noi tinerii sa intelegem ce se intampla cu tara noastra din punct de vedere politic, sa ne adaptam si sa profitam cat mai mult de oportunitatile si avantajele ce se ivesc.Pana la articolul urmator... sa auzim numai de bine!

02 April 2007

Olimpiadele Comunicarii!Idei, team-work, creativitate, provocare!

Acum cateva saptamani stateam de vorba cu un coleg si aceasta incepe sa imi zica foarte incantat ca va participa la Olimpiadele Comunicarii!Am cerut mai multe informatii si in final m-am gandit ca aceasta ar fi o oportunitate pentru mine sa imi pun in valoaree ideile mele cu privire la advertising, concepte creative, spoturi publicitare, printuri etc.!

In ziua urmatoare impreuna cu niste prietene ne-am hotarat sa ne formam o echipa si, de ce nu, sa ne incercam si noi norocul!Si uite asa am inceput sa ne intanlim si sa discutam cat mai mult in legatura cu aceasta!Ne-am ales un nume de echipa foarte haios si nonconformist(ca si membrii echipei de altfel), si un slogan pe mesura!Asa s-a format FunkyTies cu al ei slogan "Advertise with Funky Ties":D!Dupa ce am aflat tema de preselectie pentru sectiunea ADVERTISING(caci la aceasta sectiune urmeaza sa participam)ideile au inceput sa "curga" si imaginatia noastra a inceput sa fie cat mai productiva!Am facut zeci de brainstorming-uri, poze cat mai haioase pentru blogul echipei si inca lucram pentru a putea face o impresie cat mai buna atunci cand o sa fim in fata juriului cu cravate colorate si tricouri inscriptionate cu numele echipei!

In ceea ce priveste discutiile pe care le-am mai avut cu acel coleg de la care eu pesonal am aflat de acest concurs totul s-a rezumat la o singura propozitie:"Succes!O sa ne intanlim in finala":))!
Pana la articolul urmator sa auzim numai de bine!