04 January 2008

RATP Iasi loveste din nou...

Da. Cei de la RATP Iasi lovesc din nou in noi, cei care folosim mijloacele lor de transport in comun. De la 1 ianuarie 2008 RATP Iasi, a schimbat tarifele mijloacelor de transpot in comun. Astfel pretul unui bilet cu o singura calatorie a crescut de la 1,2 lei la 1,5 lei, iar pretul unui bilet cu doua calatorii a crescut de la 2 lei la 2,5 lei. De ce? Nimeni nu stie. De fapt numai conducerea RATP Iasi cunoaste cred, logica acestui nou plan de tarifare, care ultima oara a fost schimbat la 10 octombrie 2006. Daca vrei sa afli mai multe informatii de la oficialii acestei regii, sau de pe site-ul lor, totul este in zadar. Nu vei afla nimic.

Toate acestea in conditiile in care nicarieri in alt oras nu s-a efectuat o astfel de crestere a tarifelor pentru mijloacele de transport in comun. Si in contextul in care conditiile din mijloacele de transport in comun raman in continuare la un nivel mediu, ca sa nu folosesc alt termen. Platim mai mult pentru un bilet si avem in continuare parte de aceeasi inghesuiala de nedescris, de aceeasi mizerie din autobuze, tramvaie si microbuze, acelasi frig patrunzator pe timp de iarna, si aceeasi caldura infernala din timpul verii, aceeasi soferi nervosi fara respect pentru calatori.

Avem parte totodata de aceeasi controlori de trafic lipsiti de orice fel de respect si principii morale, dar care stiu foarte bine sa foloseasca tehnici de manipulare atunci cand e vorba de spaga, in cazul in care nu ti-ai luat bilet, sau, mai rau, nu ai fost destul de "rapid", ca in secunda doi dupa ce ai luat biletul sa il compostezi, astfel acest lucru considerandu-se, de acesti controlori o infractiune( ai circulat fara bilet). Bineinteles explicatiile ulterioare nu isi mai au rostul. Tot ceea ce ramane de facut este amenda, sau, mai bine zis o mica "atentie" pentru controlori ca sa scapi de procesul verbal.

Sincer sa fiu nu prea inteleg politica RATP Iasi, care este o regie autonoma destul de "dubioasa", dar nimeni nu stie prea multe referitor la acest lucru. O scuza pentru aceasta scumpire a tarifelorar fi sa zicem scumpirea barilului de petrol, deci in mod direct scumpirea carburantilor. Dar acest lucru nu cred ca justifica prea mult din aceasta majorare a tarifelor. Sa speram ca dupa vreo 6 luni nu se scumpesc iar tarifele si macar daca se vor scumpi cei de la RATP isi vor imbunatati conditiile pentru cei care calatoresc cu mijloacele lor de transport.

Pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine!

30 December 2007

Sfarsit de decembire, inceput de ianuarie

Fac o pauza din scris la licenta. Deja m-am saturat de o chestie pe care abia am inceput-o si o sa mai imi manance inca vreo 4 luni de viata de acum inainte. E 30 decembrie. Eu scriu la licenta in loc sa ma gandesc ca maine e Revelionul si o sa fie super distractie. Mergem pe la un party pe undeva, ne simtim bine, mai stam, bem, mancam inca vreo doua zile dupa si apoi ne apucam de treaba. Mda... ce frumos.Chiar suna nice sa fie asa. Dar in ceea ce ma priveste lucrurile nu stau chiar asa. De ce? Simplu. Si o sa raspund structurat la intrebarea DE CE? Poi pentru ca trebuie sa fac acum licenta si nu sa ma gandesc la altceva din cauza faptului ca:

1. Imediat dupa vacanta vine sesiunea si o sa am 6 examene pentru care trebuie sa invat niste cursuri care contin multe elemente de care nu avem nevoie.
2. Pana la sesiune mai trebuie sa fac niste proiecte tot pentru facultate pentru ca am niste seminariste tinere, fara experienta didactica de niciun fel (cu o singura exceptie-am o seminarista care e bloggerita; ea e oke:P) care vor sa impresioneze, nu prin munca lor ci prin "asuprirea" noastra a studentilor.
3. Pentru ca am un profesor coordonator la licenta care ne cere terminarea primului capitol pana la jumatatea lunii ianuarie. un lucru bun de altfel.
4. Pentru ca tot in luna ianuarie o sa am si acel examen la scoala de soferi si trebuie sa ma pregatesc constiincios, sa nu ma fac de cacao in fata "inteleptilor" politisti care au o logica formidabila in a da permise de conducere.

In mare cam asa sta treaba. Veti spune si ce daca? Poate e normal! Poate nu! Dar eu ma intreb in felul urmator : Nu ar trebui sa mai am si eu viata personala? Probabil ca DA. Aici nu vreau sa jignesc pe nimeni, pentru ca nimeni nu este vinovat pentru situatia creata din care voi reusi sa ies cu bine pana la urma. Sper! Dar totusi as vrea sa "intep" putin pe domnisoarele seminariste ale mele care au un comportamnet cam ciudat in ceea ce priveste metoda pedagogica pe care au adoptat-o.

Ei cam atat deocamdata! E timpul sa ma intorc la ale mele. Pana la articolul urmator... s-auzim numai de bine!