10 July 2008

Gigi Becali strikes again ... in ceea ce priveste dansul!

Priviti cum danseaza o parte din simpaticii capi ai fotbalului romanesc, in frunte cu Gigi Becali.

Hitler a fost decapitat!!!


Statuia lui Adolf Hitler de la Muzeul Madame Tusauds din Berlin, a fost inca din prima zi de la inaugurare deteriorata de un "admirator". Acesta i-a rupt capul lui Adolf Hitler in semn de "pretuire" pentru politicile speciale duse in perioada nazista. Autoritatile au retinut respectivul "admirator" in vederea anchetarii acestuia. Is curios sa vad pentru ce o sa il acuze. Pentru omor deosebit de grav, sau crima cu premeditare poate? Probabil pentru distrugerea obiectelor publice, de patrimoniu. Ar fi mai plauzibil cred:).

Oricum de retinut este faptul ca Hitler inca mai are "admiratori" asa cum inca mai are si adepti. Asta e mai rau. Nu m-as mira sa vad dintr-o data afise cu Hitler pe pereti, cu toate ca nationalismele extreme nu prea mai ies in evidenta asa cum se intampla in anii de glorie ai nazismului sau comunismului. Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine.

09 July 2008

Cel mai vizionat clip de pe YouTube!!!

Clipul urmator este facut de creatorul de jocuri pe calculator Matt Harding si a fost vizionat de peste 4 miloane de ori.



Sursa : Romania Libera

Gigi Becali - dansatorul din Pipera...

Urmariti cat de frumos s-a distrat Gigi Becali la nunta lui Cristi Chivu. Enjoy!!!




via Cosmin

08 July 2008

Paradoxul economic din Romania...

Am sa supun atentiei o stringenta problema de economie. Cum e posibil ca in Romania sa se scumpeasca benzina si motorina, exact in aceeasti data la care pretul petrolului la nivel mondial a scazut cu aproapte 10$ pe baril, si tot in acelasi timp dolarul a pierdut ceva procente in fata scumpului nostru leu romanesc? Mie mi se pare paradoxal si imposibil in acelasi timp. Probabil nu Statele Unite e tara tuturor posibilitatilor, ci Romania.

Oricum daca stie cineva sa raspunda cu argumente solide aceste intrebari, rog sa ma lamureasca si pe mine. Personal cred ca aceasta scumpirea raportata la nivel mondial, asa cum am aratat mai sus e de domeniul fantasticului pentru mine. Nu e posibil asa ceva.

Fratilor traim intr-o tara in care oricand, oricum, oriunde este prosibil orice.

07 July 2008

Cultură şi dialog cultural în România?!

O buna parte din mediul academic din România se întreabă deseori dacă România are o tradiţie culturală desăvârşită şi în acelaşi timp consistentă. Răspunsurile sunt diverse. Pe de o parte unii consideră că există un fenomen cultural bine înrădăcinat în societatea noastră, pe de altă parte sunt unii care consideră că în România încă se suferă la acest capitol.

Cred că problema este una de fond şi de metodă. După ce comunismul a avut o deosebită atenţie şi grijă să aresteze elita culturală şi a izgonit orice formă liberă de exprimare culturală şi inteligenţă nesupusă 'maşinăriei de partid comuniste', este greu să vorbim despre o tradiţie culturală consistentă în scumpa noastră ţară. Consider însă, că putem lesne vorbi de o cultură atipică, deloc originală sau originară, cu multe influenţe occidentale nefaste pe alocuri(nu trebuie să exagerăm). În România capitalismul a adus pe lângă lucrurile bune şi foarte multe influenţe negative, care au distrus şi ce a mai rămas din sensibila noastră cultură.

O societate cu o cultură reală presupune şi un dialog socio-cultural efervescent şi extrem de activ. În România, la acest capitol lucrurile se mişcă foarte greu. Să ne gândim la câte lansări de carte participă în medie românii în 6 luni, sau la câte spectacole de teatru, operă, operetă se duc românii?

Cu toate acesta avem o formă de dialog cultural (încântat fiind de acest lucru) prin revistele şi emisiunile unor persoane deosebite din România. Mă refer aici la revistele gen Idei în Dialog, Dilema veche, Academia Caţavencu, Observator Cultural, Revista 22 sau Sfera Politicii sau emisiuni (puţine ce-i drept) ca Parte de carte, Omul care aduce cartea etc. În rest avem parte de o cultură care 'imbecilizează' minţile românilor. Avem parte de mult mai multe emisiuni şi reviste care scot în evidenţă 'maeştrii manelelor' sau V.I.P.-urile de pe plaiurile autohtone şi interesanta şi agasanta lor rutină din viaţa de zi cu zi.

De ce avem parte de lucrurile acestea? Asta vor întradevăr românii? Acesta este nivelul nostru cultural? De ce nu sunt scoase în evidenţă adevăratele valori autohtone, adevărata cultură? Sunt convins că răspunsurile sunt la fel de multe, la fel ca şi vasta şi felurita cutură românească. De aceea o să vă las pe voi să trageţi concluziile.

Până la articolul următor ... s-auzim numai de bine!

06 July 2008

Ce este viata?

Aseara intr-o discutie cu acelasi Cosmin de la care am primit leapsa, am auzit o interesanta definitie despre viata pe care vreau sa o impartasesc si cu voi:

"Viata este o boala cu transmitere sexuala, care se sfarseste in mod sigur cu moartea"

Personal mi se pare o definitie pertinentam si deloc interpretabila :).

Interesanta leapsa...

Am primit o leapsa de la onorabilul Cosmin, care imi cere sa imi declar independeta de lucrurile care ma indispun. Astfel marturisesc ca imi declar "independenta" fata de:

- toti parvenitii si "lingaii" de care nu vom scapa niciodata

- sistemul politic din Romania

- toti cei care isi manifesta nesimtirea si prostul gust in spatiul public ( pe strada, in piete, in supermarket-uri, la teatru, la film, la servici etc. )

- toti cei care cred ca banii sunt cei care iti ofera majoritatea lucrurilor bune din viata unei persoane