10 July 2008

Hitler a fost decapitat!!!


Statuia lui Adolf Hitler de la Muzeul Madame Tusauds din Berlin, a fost inca din prima zi de la inaugurare deteriorata de un "admirator". Acesta i-a rupt capul lui Adolf Hitler in semn de "pretuire" pentru politicile speciale duse in perioada nazista. Autoritatile au retinut respectivul "admirator" in vederea anchetarii acestuia. Is curios sa vad pentru ce o sa il acuze. Pentru omor deosebit de grav, sau crima cu premeditare poate? Probabil pentru distrugerea obiectelor publice, de patrimoniu. Ar fi mai plauzibil cred:).

Oricum de retinut este faptul ca Hitler inca mai are "admiratori" asa cum inca mai are si adepti. Asta e mai rau. Nu m-as mira sa vad dintr-o data afise cu Hitler pe pereti, cu toate ca nationalismele extreme nu prea mai ies in evidenta asa cum se intampla in anii de glorie ai nazismului sau comunismului. Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine.

3 comments:

Paul said...

tussauds este corect, nu tusauds cum ai scris tu. si este vorba de o statuie de ceara, nu de o statuie in sensul clasic al cuvantului.
hitler a dus "politici speciale"? asa rezumi tu regimul de teroare si practicile de genocid din timpul germaniei naziste???
explica-mi si mie cum sta treaba cu nationalismele extreme. exista si nationalisme moderate? explica conceptele si da exemple ca sa nu pari snob!
mi se pare mie sau tu califici comunismul si nazismul drept nationalisme extreme? cam dubios. politologii folosesc aceeasi terminologie?

Alex Ciobanu said...

Paul, o sa iti raspund structurat la nedumeririle tale.

1. Intr-adevar, am scris gresit "tussauds"
2. "Politicile speciale" au fost intr-adevar unele de teroare, dar sunt convins ca ai observat si ghilimelele de rigoare pe care le-am pus. In fine...
3.fenomenul nationalist poate fi si moderat si extrem si poate lua forma nazismului, neo-nazismului, si chiar comunismului, comunismul fiind o forma degenerata, extrema a socialismului timpuriu (pt mai multe informatii, vezi Joseph de Maistre - apropo de politologi celebri chiar)
4. ma bucur ca imi citesti blogul. de fapt ma mir mai mult:D

Paul said...

dragul meu, comunismul nu poate fi categorist printre nationalisme extreme decat cu o foarte mare precautie. absolventii de stiinte politice ar trebui sa stie ca comunismul are mult prea mult de a face cu internationalismul decat cu nationalismul.
salutari de la castelul seggau, austria:)