30 November 2007

How Addicted to Blogging Are You?

In seara asta am descoperit la Ines un joculet foarte misto, ca sa imi dau seama cat de "addicted" sunt de blog. Si am descoperit cu stupoare ca sunt 60% "addicted" de bloguri in general. Consider ca este un scor bun, pentru ca nu vreau sa fac cariera din blog (cum sunt unii pentru care blogul este singura cale de exprimare, astfel din niste complexati inhibati care nu aveau curajul sa isi spuna parerile in public, au apelat la blog - dar facem abstractie de ei acum) si in acelasi timp, mai am destul timp si pentru mine (adica mai am si viata personala). In fine va sfatuiesc si pe voi, pe toti bloggeri sa faceti acest test, pentru ca e chiar funny:D. Enjoy!


60%How Addicted to Blogging Are You?

Colorado Springs Dating

27 November 2007

MUSIC with NO WORDS

Astazi am primit un tag de la Ines care mi se pare interesant si provocator in acelasi timp. Astfel urmeaza sa va destainui daca imi place muzica fara cuvinte. Raspunsul este DA, imi place muzica fara cuvinte, in special cea simfonica care ma lisiteste atunci cand sunt suficient de obosit, atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Imi plac de asemenea melodiile acelea jazz care se cantau in cabaretele si carciumile anilor '60, '70. Oricum, in general ascult orice gen de muzica buna, prin care se transimte intradevar ceva, si o ascult si in funcite de starea care ma caracterizeaza la momentul respectiv. Cam atat referitor la acest subiect.

Am hotarat ca tag-ul sa mearga mai departe la Bogdan, Ana Isac si Oana.

26 November 2007

Romanii, clasa politica si votul ...

Ieri au avut loc alegerile pentru Parlamentul European, pe de o parte, si referendumul cu privire la introducerea votului uninominal pe de alta parte. Sau in alta ordine de idei ieri a avut loc un proces prin care noi romanii am desemnat niste oameni pentru functia de parlamentar european care nu vor promova interesele Romaniei in nici un caz ( spun asta pentru ca am observat ca in campania electorala majoritatea partidelor au avut discursuri de genul « Votati-ne pe noi pentru ca noi suntem echipa cea mai buna ce va apara si va promova interesele romanilor in Europa bla bla bla…. »), si mai importatn decat atat trebuia sa decidem daca intradevar vrem sa avem un sistem de alegeri pentru Parlamentul Romaniei mai bun decat cel pe care il avem acum.

Am folosit cuvantul « trebuia « in randurile de mai sus. L-am folosit pentru faptul ca nu s-a intamplat ceea ce era normal sa se intample. Dar nu s-a intamplat. Nu s-a intmaplat datorita faptului ca romanii nu au vrut sa vina la vot. Nu au vrut sa vina la vot din mai multe motive. Unii au considerat ca nu e de folos sa meraga sa voteze, altii au considerat ca degeaba se duc sa mai voteze inca o data o clasa politica lipsita de incredere in fata poporului. Sau mai rau, multi dintre ei au fost « sfatuiti » de alti oameni politici sa nu se duca sa decida soarta uninominalului, ori nu au stiut unde le este sectia de votare corespunzatoare si s-au lasat pagubasi de aceast proces de votare. Mai bine stam in casa la caldurica, cu un paharel de vin fiert intr-o duminica friguroasa de noiembrie. Asa gandesc multi dintre romani, si asta nu e bine. Si e demosntrat faptul ca romanii nu sunt interesati de jocul politic, de procesul politic de tot ceea ce se intampla pe scena politica si mai mult de procesul decizional politic, care ce e drept, ne da ocazia sa participam la el doar la alegeri. Nu in ultimul rand nici increderea pe care o avm in clasa politica actuala nu e una foarte mare, din motive intemeiate, cred, motive la care subscriu si eu. Dar cred, ca totusi dintre cei mai rai ii alegem pe cei mai putini rai. Trebuie ca incet incet sa formam un popor mai responsabil. O clasa politica nu poate corecta tot ceea ce s-a intamplat rau in ultimii ani. Ar trebui sa ne schimbam mentalitatea. TOTI. Ar trebui sa ne dam seama si sa profitam de ocaziile ce ni de dau, chiard aca la prima vedere poate sunt lipsite de importanta. Ar trebui sa ne gandim la viitorul nostru. Si prin aceste indemnuri putem intelege o groaza de lucruri. Ma rog nu stiu cat de multi vor fii aceia care vor intelege cu adevrat care e scopul acestor indemnuri.

Oricum nicio problema. Totul e oke! Traim intr-o tara membra UE. Si avem si repezentanti acolo. Oameni de seama ai Romaniei. Sa vedem ce o sa se intample de-acum incolo. Probabil nimic semnificativ. De aceea … pana la articolul urmator … s-auzim numai de bine.