15 December 2007

Umanitar sau de prost gust?

Am vazut astazi un mesaj "umanitar" cica, care pe mine m-a dezgustat complet. Astfel, pe blogul lui visurat, acest "greu" al bloggingului, idolatrizat de sute de bloggeri mici si mijlocii (imi cer scuze de ironie) a facut acest anunt umanitar, dupa cum v-am spus, in care "gurul" bloggingului indemna oamenii de rand sa mai cumpere si ei niste albume "de 2 lei" ale lui Hrusca, pentru ca acesta, vezi doamne, nu are ce manca, sau mananca doar o data pe an, la Craciun, cand e ascultat numai de bunici si mame.

Eu nu sunt nici bunica, nici mama, nu ma omor sa ascult Hrusca, dar in niciun caz nu poti sa scrii asa ceva despre un om care cred eu ca are niste colinde de calitate, indiferent de cat timp le are. Plus ca ar trebui sa ai si un anumit nivel de cultura ca sa asculti si ca sa iti placa Hrusca. Mi se pare penibil sa ajungi sa scrii pe blog asa ceva. Daca era Visurat vreun incepator al bloggingului, as fi zis "Dom'le omu' e la inceput, scrie orice ca sa fac vizitatori", dar asa...nu prea pot sa inteleg.

Singura intrebare care imi ramane este: Acest mesaj este umanitar sau de-a dreptul de prost gust? Voi ce credeti? Eu unul cred ca este nu numai de prost gust, dar chiar jenant, penibil. Pana la articolul urmator, mai cumparati va rog albumele vechi si "expirate"(dupa cum cred unii) ale lui Hrusca si ... s-auzim numai de bine!

13 December 2007

Vine Craciunul...

Fac o pauza din a citi teroriile referitoare la democratie ale lui Sartori, Dahl si Hayek (asta am de invatat pentru partial - la naiba), pentru ca citind si tot citind si plicitsindu-ma mi-am adus deodata aminte ca trebuie sa vina Craciunul.

Aceasta sarbatoare a sufletului, in care este bine sa stai cu familia, sa uiti de necazuri si greutati, si sa fii bun cu toti ceilalti din jur. Aceasta sarbatoare care aduce parca lumina in sufletele noastre, aceasta sarbatoare care ne face sa fim OAMENI, sa ne gandim la lucruri minunate, sa ne gandim la ceilalti. Aceasta sarbatoare, care este anuntata de impodobirea bradului alaturi de cei dragi, aceasta sarbatoare in care il asteptam pe Mos Craciun cu drag, sa ne aduca muuuuuuuuuuuuuulte cadouri. Aceasta sarbatoare a fericirii, a dragostei pentru cei din jur, a intelegerii si frumosului.

Gata! Starea de vis, precum si pauza s-au terminat. Acum back to Teoria Democratiei, ca maine am partial. Wish me luck! Pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine!

11 December 2007

Nepasare si dezinteres printre bloggeri!!!

De mult intreb pe mine insumi, si pe altii, de ce naiba si-au facut blog. Au blog ca sa ce? Mult timp am crezut ca cei care au blog, sau majoritatea lor, au fost niste oameni fara putere de a comunica oral, in public, si au ales metoda scrisa (ca e mai simpla). Intradevar multi dintre bloggeri asa sunt. Nu toti, dar exista.

In alta ordine de idei, consider ca sunt mai multe categorii de bloggeri, si nu o sa incep sa le enumar aici pentru ca nu are rost. Dar am sa va spun ca exista bloggeri, care scriu pentru ei, pentru linistea lor, ca intr-un fel de jurnal online, exista bloggeri care trateaza doar un anumit tip de probleme si numai atat, si exista bloggeri care scriu orice, scriu tot ceea ce prind, cad , aud pe la TV, ziare, net, orice. Astia sunt disperatii de trafic. Disperatii de vizitatori.

Am fost acum recent dupa cum stiti la o intanlire a bloggerilor din Iasi. Cam pe la inceputul discutiei, puteai sa auzi 3 cuvinte care dominau discutia : MARKETING, VIZITATORI, BANI. Am intrebat atunci, usor stupefiat : Pentru voi la asta se rezuma totul? Pentru asta aveti blog? . Bineinteles ca toti au zis ca nu. Ca blogul pe langa toate astea e si o forma de comunicare si tra la la si bla bla bla. Dar daca se poate face bani din asta de ce nu. Eu am zis Oke! Asa e. Perfect adevarat. Dar daca tot facem bani, sau vrem sa facem bani, avem si trafic, suntem cititi, de ce sa nu facem un proiect, sa facemc ceva si noi, sa gasim o forma de asociere relativ organizata si sa actionam intr-un fel sau altul? Mi s-a raspuns mai in gluma, mai in serios, ca : stii cum e! Fiecare pentru el. Ca nush ce , ca nush cum...pana s-a scimbat subiectul. Am tacut si eu, nu am mai insistat, dar totusi nu inteleg anumite lucruri.

Am scris ieri un articol pe blog despre aceasta intanlire, si am zis cine a participat am povestit foarte putin ce s-a intemplat acolo si la sfarsit am specificat ca ar fi bine sa mai tinem legatura pentru a ne cunoaste mai bine, poate cine stie o sa facem ceva "nice" candva. Si in afara de asta, atunci cand am ajuns acolo, noi practic nu ne cunoasteam aproape deloc. Doar cativa se stiau. Bineinteles nimeni nu a zis nimic cu privire ca ce bine ar fi sa socializam mai mult, sa ne cunoastem, sa comunicam in fine....lucruri pe care le fac in general OAMENII, nu bloggerii.

Nepasare totala....sau dezinteres pentru unele aspecte. Probabil ca unii ma vor critica pentru articolul asta, altii poate vor aprecia umilul meu efort de a-i face pe altii sa se mai gandeasca si la altceva in afara de vizitatori, trafic, bani, etc. etc. . Oricum este doar parerea mea.

Nici acum binteinteles, nu inteleg pentru ce si-au facut unii blog. Chiar nu stiu. Si e foarte bine ca avem blog. Nu critic asta. Dar pentru ce il avem? Ce facem cu el? doar ca sa vada lumea... "moama ce tare e asta uite ce a scirs", sau mai rau "moamaaaaaa ce tare e asta, uite ce videoclip a pus". Penibil...daca e asa.

Ar fi multe de zis, dar ma opresc aici! Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

10 December 2007

I don't give a shit...

I don't give a shit. Pentru ca nu mai pot. M-am hotarat. Din acest moment nu mai scriu nimic despre politica (cel putin o vreme). Dar absolut nimic. Pentru ca m-am saturat. Imi este sila. Nu mai suport sa aud oriunde ma duc discutii interminabile despre politicieni, politica, politic, lideri politici, sisteme politice, ce e bun si ce e rau etc. . In afara de asta cred ca in 70% din urmatoarele situatii (fie la TV, fie in ziare, fie pe net/bloguri) aud tot timpul aiureli, pareri tampite, care mai de care, toate despre politica. Tot felul de declaratii ale oamenilor politici actuali din Romania ma fac sa vomit. Mii greata pur si simplu. Poate o sa vi se para cam deplasate afirmatiile mele si aceste asertiuni "vulgare", dar asta e adevarul. Nu mai pot.

Am observat de cativa ani ca in domeniul asta, al stiintelor politice, teoria nu se imbina NICIODATA cu practica, sau se imbina de prea putine ori. Asa ca m-am hotarat sa fac abstractie, macar o perioada de timp, in a scrie si a trata chestiuni politice. Probabil va intrebati ce legatura are aceasta cu a analiza o problmea politica impartial, obiectiv. Poi...are. Cand vad si ce comentarii aiurite se fac cateodata, iti vine sa arunci televizorul, sau radioul, dau calculatorul etc. . Plus ca nu mai ai ce comenta. Se intampla aceleasi lucruri.

Discutam saptamana trecuta cu un profesor al meu si ii ziceam ca dupa '89 Romania a trecut prin cateva etape importante care ne-au marcat pe noi romanii, ca natiune. Astfel :
a. mirajul Ocidentului - toata lumea a vrut sa emigreze spre o viata mai buna etc. ;

b.mirajul schimbarii, al tranzitiilor, al reformei etc. ;

c. mirajul Uniunii Europene ;

Toate acestea s-au incheiat. Am emigrat cat am putut de am populat orice loc de pe pamantul asta. Am facut reforme, am trecut prin tranzitie, "am strans cureaua" fiecare cat am putut, ne-am si integrat pana la urma cu toate pacatele noastre. Acum nu mai e nimic de facut. Nimic de dezbatut. Sau cel putin asa considera unii. Este ETAPA PLICTISELII. De aceea m-a saturat sa aud vorbe goale, lipsite de logica si moralitate. Gata! Time-out deocamdata.

Pana la articolul urmator (care nu o sa fie politic:D) ... s-auzim numai de bine!

Blogmeet Iasi 5...

Vineri seara a avut loc o intanlire a bloggerilor din Iasi(de fapt...o parte din ei). Imi cer scuze ca nu am scris pana acum nimic, dar nu am avut timp pentru ca am fost plecat din Iasi. Dar o voi face acum. Intanlirea a fost organizata de Marius si de Gina. Au mai participat: http://www.had3ss.ro/,
http://www.catharticmedia.ro/,
http://blogdepierdutvremea.blogspot.com/
http://www.seedee.ro ,
http://blog.360city.ro/,
http://altom.blogspot.com/,
http://mariusbutuc.blogspot.com/,
http://anamariapopovici.blogspot.com/,
Mary,
http://maddish.weblog.ro/.

Au mai fost inca doi prieteni de-ai Ginei din cate stiu, dar nu le mai retin numele, deoarece am plecat aproape cand au venit acestia. Imi cer mii de scuze daca am uitat pe cineva, si imi cer milioane de scuze ca nu am retinut exact toate numele, de asta am preferat sa scriu direct adresa de blog.

S-a discutat despre aproape orice! Despre fotbal, bloguri AdSense, se fac sau nu se fac bani din bloguri, despre nush cine care e mare blogger si face bani din asta. Si ce daca? (mi-am zis eu). Am discutat si despre politica (cu mine in rol principal, asa cum zicea altom ). S-au facut foarte multe poze(la un moment dat eu chiar credeam ca sunt la sedint foto), s-a socializat cat s-a putut. Am ajuns sa vorbim si despre unele lucruri practice. Sa vedem daca noi bloggerii putem face ceva proiecte comune. In fine...doar cativa au receptionat acest mesaj.

Per total m-am simtit foarte bine. La cat mai multe intalniri. Si pe aceasta cale, as vrea sa va spun ca ar fi bine sa reusim sa tinem legatura, nu neaparat prin intermediul blogurilor, poate cine stie... o sa facem ceva "nice" in timp. Pana atunci va urez la cat mai mult trafic (Sa fie!!!), si pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine.