13 July 2008

Istoria Kremlinului

Zilele acestea am descoperit o carte extraordinara a lui Vladimir Fedorovski :Istoria Kremlinului de la Ivan cel Groaznic la Vladimir Putin.
Este o carte geniala despre tot ceea ce inseamna Kremlin, acest loc numit de Winston Churchill ca fiind o "enigma invaluita in mister". Dintotdeauna in spatele zidurilor Kremlinului s-au intamplat lucrurile cele mai rele, dar si cele mai bune: visuri de marire, de evadare, de aventura sau avangarda. Suveranii Kremlinului, prin triumfuri, infrangeri sau nebunie au avut aceleasi scopuri de expansiune si control. Victoriile, sau infrangerile improtante din istoria omenirii de dupa anii 1200 toate duc la Kremlin, acolo unde se inalta catedrale uluitoare cu turnuri minunat colorate. Aceasta fortareata a marcat istoria lumii, intemeiata fiind in urma unei miraculoase partide de vanatoare.
O carte interesanta care prezinta Kremlinul incepand cu intemeierea sa, scotand in evidenta comploturile, crimele odioase, planuri de cucerire, povesti de amor si bineinteles, hartuirea populatiei si manpularea acesteia de catre politia politica secreta sau "Inalta Politie" cum a mai fost aceasta numita.
In aceasta carte istoria Kremlinului pare sa se sfarseasca odata cu Vladimir Putin. Fostul spion KGB, a reusit sa preia puterea politica din mainile lui Boris Eltin.
Pentru cei interesati de importanta Kremlinului atat in Europa, cat si in intreaga lume, recomand cu caldura lecturarea cartii lui Vladimir Fedorovski.

Pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine!

No comments: