30 July 2008

Blogul nostru cel de toate zilele...

Astazi am revazut un vechi amic, care e plecat de cativa ani buni in Marea Britanie, acolo unde dezvolta o afacere in domeniul fizicii moleculare. Marian, caci asa il cheama pe vechiul meu amic, incearca de vreo 3 ani sa dea de mine, dar nu a reusit pana acum vreo 5 luni cand a dat un search pe google si mi-a gasit blogul, pe care a inceput sa il citeasca zilnic. Din vorba in vorba m-a intrebat ce este blogul si de ce au oamenii blog in Romania? I-am zis ca o sa ii raspund tot pe blog la aceasta intrebare, asa ca iacata-ma incercand sa ofer un raspuns cat mai plauzibil ( poate ma ajutati si voi). Ce este blogul?

In Romania a aparut acuma cativa ani un nou tip de comunicare si anume jurnalul on-line sau blogul -denumirea clasica, arhi-cunoscuta. Acest fenomen a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimul timp, multi bloggeri facand chiar o meserie din acest mijloc de comunicare.

Blogul este o forma de comunicare on-line, care iti ofera deseori o libertate maxima de expimare.
In acest moment probabil in toata lumea la fiecare secunda se naste un nou blog, sau noi articole care de care mai interesante. Oamenii doresc sa comunice cat mai mult in aceasta epoca a vitezei luminii, sa afle si sa cunoasca cat mai multe informatii cu privire la tot ceea ce ne inconjoara. Blogul ofera o astfel de posibilitate pentru toti cei care acceseaza astfel de mijloace de informare. Unele bloguri au chiar un trafic mai mare decat ale unor ziare locale. In acelasi timp blogul - fiind si un mijloc inedit de socializare si chiar cunoastere inter-etnica (de ce nu?) a reusit cu timpul sa formeze mici comunitati, destul de solide, care se intalnesc deseori, discuta, fac tot felul de actiuni sociale etc. . Foarte multi bloggeri tind sa creada ca acest mijloc de comunicare, va deveni a cincea putere in stat, dupa mass-media. Nu trebuie sa exageram, dar de ce nu?... poate vom avea un viitor deputat sau senator care inainte a fost blogger. Mai ales acum cu uninominalul. Politicieni care au devenit peste noapte bloggeri avem destui, dar bloggeri care sa devina peste noapte politicieni nu avem niciunul. Cred ca ar fi momentul:D!

Eh ... camarade...in linii generale cam asta inseamna ceea ce noi numim blog. Sper sa iti fie de folos raspunsul meu. Poate o sa iti faci si tu un blog ca sa ma tii la curent cu actiunile de zi cu zi pe care le intreprinzi.

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

No comments: