01 August 2008

Uram cu adevarat manelele sau avem doar prejudecati?

Cum raspundem la aceasta intrebare? Nu sunt ascultator de manele. Niciodata. Insa, nici nu fug de ele, si nici nu ma deranjeaza neaparat. Cu alte cuvinte, daca sunt undeva (nunta, petrecere etc.) si se asculta la un moment dat o manea, nu fug si nici nu fac ca toti dracii asa cum fac unii . Si despre acestia as vrea sa ridic cateva semne de intrebare.

Am observat ca exista unele persoane care se declara complet scarbit de manele si nu vor sa auda vreodata acest gen de musica, si fug din local, daca acolo la un moment dat se canta o manea, dar tot aceste persoane, cateodata fredoneaza printre buze o manea, sau chiar se simt miscati atunci cand aud ritmurile orientale faurite cu mare maestrie de ai nostri manelisiti:))).

Cred ca pentru unii aceasta chestie de genul "Domnule...manelele sunt pentru tigani, tampiti si dobitoci" functioneaza de multe ori ca un trend. Cred ca putem considera si manelele, ca fiind o forma de cultura mai "rudimentara" ca sa zic asa, care prinde la un anumit segment de oameni, care intradevar nu au studii de inalta calitate, sau o verticalitate morala demna de apreciere mareata.

Deci....uram cu adevarat manelele sau avem doar prejudecati si stereotipuri dupa care ne ghidam in viata?

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

2 comments:

Cristi S said...

da, ai dreptate, de cele mai multe ori urasti asocierea unui lucru cu cel care-ti repugna de fapt. Un alt exemplu: nu mai mananci seminte, ca prea te-ai saturat de imaginea celor care-o fac pe strada sau in tramvai.

Mie nu-mi plac manelele, dar nu sa le urasc. E doar un alt gen de muzica si-i doar chestie de gust. Cum nu-mi place nici rapp-ul :)

Alex Ciobanu said...

Foarte buna asemanarea cu mancatul semintelor. E aceeasi chestie.:P