11 December 2007

Nepasare si dezinteres printre bloggeri!!!

De mult intreb pe mine insumi, si pe altii, de ce naiba si-au facut blog. Au blog ca sa ce? Mult timp am crezut ca cei care au blog, sau majoritatea lor, au fost niste oameni fara putere de a comunica oral, in public, si au ales metoda scrisa (ca e mai simpla). Intradevar multi dintre bloggeri asa sunt. Nu toti, dar exista.

In alta ordine de idei, consider ca sunt mai multe categorii de bloggeri, si nu o sa incep sa le enumar aici pentru ca nu are rost. Dar am sa va spun ca exista bloggeri, care scriu pentru ei, pentru linistea lor, ca intr-un fel de jurnal online, exista bloggeri care trateaza doar un anumit tip de probleme si numai atat, si exista bloggeri care scriu orice, scriu tot ceea ce prind, cad , aud pe la TV, ziare, net, orice. Astia sunt disperatii de trafic. Disperatii de vizitatori.

Am fost acum recent dupa cum stiti la o intanlire a bloggerilor din Iasi. Cam pe la inceputul discutiei, puteai sa auzi 3 cuvinte care dominau discutia : MARKETING, VIZITATORI, BANI. Am intrebat atunci, usor stupefiat : Pentru voi la asta se rezuma totul? Pentru asta aveti blog? . Bineinteles ca toti au zis ca nu. Ca blogul pe langa toate astea e si o forma de comunicare si tra la la si bla bla bla. Dar daca se poate face bani din asta de ce nu. Eu am zis Oke! Asa e. Perfect adevarat. Dar daca tot facem bani, sau vrem sa facem bani, avem si trafic, suntem cititi, de ce sa nu facem un proiect, sa facemc ceva si noi, sa gasim o forma de asociere relativ organizata si sa actionam intr-un fel sau altul? Mi s-a raspuns mai in gluma, mai in serios, ca : stii cum e! Fiecare pentru el. Ca nush ce , ca nush cum...pana s-a scimbat subiectul. Am tacut si eu, nu am mai insistat, dar totusi nu inteleg anumite lucruri.

Am scris ieri un articol pe blog despre aceasta intanlire, si am zis cine a participat am povestit foarte putin ce s-a intemplat acolo si la sfarsit am specificat ca ar fi bine sa mai tinem legatura pentru a ne cunoaste mai bine, poate cine stie o sa facem ceva "nice" candva. Si in afara de asta, atunci cand am ajuns acolo, noi practic nu ne cunoasteam aproape deloc. Doar cativa se stiau. Bineinteles nimeni nu a zis nimic cu privire ca ce bine ar fi sa socializam mai mult, sa ne cunoastem, sa comunicam in fine....lucruri pe care le fac in general OAMENII, nu bloggerii.

Nepasare totala....sau dezinteres pentru unele aspecte. Probabil ca unii ma vor critica pentru articolul asta, altii poate vor aprecia umilul meu efort de a-i face pe altii sa se mai gandeasca si la altceva in afara de vizitatori, trafic, bani, etc. etc. . Oricum este doar parerea mea.

Nici acum binteinteles, nu inteleg pentru ce si-au facut unii blog. Chiar nu stiu. Si e foarte bine ca avem blog. Nu critic asta. Dar pentru ce il avem? Ce facem cu el? doar ca sa vada lumea... "moama ce tare e asta uite ce a scirs", sau mai rau "moamaaaaaa ce tare e asta, uite ce videoclip a pus". Penibil...daca e asa.

Ar fi multe de zis, dar ma opresc aici! Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

12 comments:

Carina said...

Scuze, dar n-am dedus din articolul scris de tine: ce vrei de fapt? :D

Alex Ciobanu said...

@ Carina:

Ti se pare ca as vrea ceva in urma a ceea ce ai citit in articolul acesta. Eu doar am relatat despre o stare de fapt pe care o observ in randl unora. Nu vreau nimic, si chiar daca as vrea probabil ar ramane la acest stadiu. Nu s-ar concretiza in nimic practic. Poate as vrea putina normalitate, si mai putina falsitate. Si inca o data, repet, nu am sustinut in acest articol ca as vrea ceva. Doar am aratat, am descris ceea ce cred eu ca se intampla si s-a intamplat si nu consider ca sunt morale aceste lucruri.

Carina said...

Alex,din felul in care ai scris eu am "citit" indignare si un fel de revolta. Spui ca vrei normalitate si mai putina falsitate, dar nu inteleg la ce te referi. Poate cei despre care vorbesti in artiol inteleg. Dar eu sunt din exterior si nu ma prind :)
Poate articolul targeteaza doar anumiti oameni si eu nu ma incadrez :)

Alex Ciobanu said...

Imi pare rau ca nu ai inteles mesajul meu Carina, dar articolul se adreseaza mai multor tipuri de bloggeri, si am si zis care sunt aceia. Si poti sa intelegi si indignare din ceea ce am scris. Revolta, nu, pentru ca nu as avea de ce.

ines said...

Carina, Alex s-a referit la bloggerii care viseaza sa faca bani din blogul lor, chiar daca nu au ajuns la un asa fel de gandire strategica si de abilitati de marketing incat, intradevar, sa poata realiza acest lucru.

Si eu ii critic, cu vehementa chiar, pe cei care, pur si simplu, nu isi gasesc o identitate si, asa cum a spus si Alex, scriu despre orice prind: politica (la un stadiu fie de injuraturi, fie, oricum, ceva de proasta calitate si consistenta), barfe, scandaluri, femei dezbracate etc. numai cu scopul de a atrage vizitatori pe blog intr-o speranta desarta de a face bani.

De aici vine si atitudinea de "fiecare pentru el" despre care vorbea Alex.

Zilele acestea am mai auzit o discutie intre doi "bloggeri" care spuneau ca, pentru ca blogger.com nu mai permite celor care nu au cont pe blogger.com sa isi lase link catre site-ul propriu atunci cand dau un comment, ei au ales sa nu mai dea comment pe blogurile facute pe blogger.com. Smart, nu? /:)

Anonymous said...

auzi, da' aia care ii roaga pe mai multi din lista de messenger sa intre sa vada ce trafic s-a mai inregistrat, pentru ca "lor nu le apare"... aia cum se cheama?

Carina said...

Asta am inteles. Sigur ca e dezamagitor sa vezi ca unii scriu doar pentru ca urmaresc trafic. Dar sa nu uitam ca si ei au targetul lor: daca ei pun poye cu femei se vor gasi intotdeauna unii care sa caute poye cu femeiş daca ei scriu despre vedete si scandaluri vor ajunge la ei care chiar vor informatii despre vedete si scandaluri.
Mai sunt bloggeri care scriu despre ce le trece prin cap, generalitati.
De aceea intrebam care e propunerea ta, Alex... o mai mare specialiyare a bloggerilor_ Nu cred ca se poate impune asta. Bloggurile sunt un fel de jurnale online, deci fiecare scrie despre ce-l intereseaza :)
Eu aveam o perioada in care scriam doar despre publicitate si PR, dar intre timp am simtit nevoia sa scriu si despre altceva :)

ines said...

:))) Octav, oamenii aceia, atunci cand le cereau celorlalti oameni asta, erau la inceputurile lor in ale "bloggingului" si erau foarte entuziasmati cand vedeau ca exista persoane care s-au oprit pe blogul lor si carora le-a atras atentia ceva. De asta le cereau. Din entuziasm. Sa nu te gandesti ca le ieseau bani:))) Ca dadeam o bere daca ieseau:P

Anonymous said...

[Carina] eu chiar eram curios ca'l citeam pe mariussescu, despre cum va decurge intalnirea voastra:). Inainte de intalnirea am si spus despre ce se va discuta , sunt chestii tipice , inevitabile, asa sa intamplat si la noi, [alex] are dreptate 100%. Timpul e singurul care va face lumina in domeniul asta, insa asta va mai dura. 1-2 ani!

alexandru toma said...

Referitor la ce ai scris aici eu am zis la intalnirea bloggerilor de o seara de karaoke cu premii care sa ne ajute sa socializam si sa ne cunoastem mai bine asa cum s-a facut in Bucuresti si am fost repezit.
Asa k nu mai am cuvinte!

ines said...

Ce fain ar fi fost un karaoke! Nu cred ca am vazut locul unde ai fost "repezit", dar, cu siguranta, noi nu te-am fi repezit (noi=eu+alex). Stiu ca s-a jucat ceva biliard dar, totusi, nimic nu se compara cu un karaoke ;)

alexandru toma said...

Pai ar fi iesit destul de fain karaoke mai ales ca putem sa aduc si un radio partener.
:)
Cei din Bucuresti s-au distrat super tare la karaoke.
:(
Pai hai sa-l facem!