03 August 2008

Blogosfera romaneasca si traficul fals...

Astazi de dimineata ... am ajuns la un blog foarte interesant care facea o mare dezvaluire. VisUrat fura trafic de la unu Blogatu, care are nu stiu cate mii de vizitatori unici pe zi. Nu vreau sa incriminez pe nimeni si nici sa indreptatesc pe vreo unul dintre ei, in acest articol. Mie personal mi se pare penibil ce se intampla. Daca ceea ce a scris acel blogger despre VisUrat, este adevarat, atunci ultimul ar trebui sa se retraga plin sau lipsit (:P) de glorie din blogosfera. In fine... putin ma intereseaza. Asupra altui lucru as vrea sa atrag atentia.

De unde s-a plecat cu blogurile, unde suntem si unde o sa ajungem? Observ in ultimul timp ca majoritatea bloggerilor sunt inebuniti dupa trafic, dupa publicitate si marketing on-line pe blogurile lor, pentru a face bani (multi bani si relativ usor). Toate astea cand ideea de baza a blogului era una pur si strict morala, si anume aceea de a-ti crea un jurnal personal on-line in care sa iti scrii chestiile de zi cu zi.

Cred ca asta e doar inceputul, si mai incolo, va fi si mai rau cu toti acesti disperati dupa trafic si dupa bani de pe net. Probabil o solutie buna ar fi reglementarea juridica in ceea ce priveste mediul on line, in speta blogurile. Cei care fac bani multi sa plateasca impozite, sa existe o regula a cenzurii si asa mai departe.

Dar sa ne mai intoarcem putin la acest "scandal" al blogosferei. De fapt nu il putem numi scandal. Unu a fost mai smecher si a vrut sa isi faca vizitatori adevarati, falsi dar cu miile pe zi, iar celalalt, inteligent, a descoperit, a afirmat, NU a incriminat, a tras doar un semnal de alarma. Atata tot. Deci ... care este marele scandal?

In fine ... eu de multe ori sunt ingretosat de unii asa-zisi "grei" ai blogosferei din Romania. Eu trag un semnal de alarma pe aceasta cale si as zice...ca e de ajuns ca Romania e un mare circ...hai sa nu transformam si blogurile intr-o mocirla romaneasca specifica plaiurilor noastre.

Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

No comments: