30 December 2007

Sfarsit de decembire, inceput de ianuarie

Fac o pauza din scris la licenta. Deja m-am saturat de o chestie pe care abia am inceput-o si o sa mai imi manance inca vreo 4 luni de viata de acum inainte. E 30 decembrie. Eu scriu la licenta in loc sa ma gandesc ca maine e Revelionul si o sa fie super distractie. Mergem pe la un party pe undeva, ne simtim bine, mai stam, bem, mancam inca vreo doua zile dupa si apoi ne apucam de treaba. Mda... ce frumos.Chiar suna nice sa fie asa. Dar in ceea ce ma priveste lucrurile nu stau chiar asa. De ce? Simplu. Si o sa raspund structurat la intrebarea DE CE? Poi pentru ca trebuie sa fac acum licenta si nu sa ma gandesc la altceva din cauza faptului ca:

1. Imediat dupa vacanta vine sesiunea si o sa am 6 examene pentru care trebuie sa invat niste cursuri care contin multe elemente de care nu avem nevoie.
2. Pana la sesiune mai trebuie sa fac niste proiecte tot pentru facultate pentru ca am niste seminariste tinere, fara experienta didactica de niciun fel (cu o singura exceptie-am o seminarista care e bloggerita; ea e oke:P) care vor sa impresioneze, nu prin munca lor ci prin "asuprirea" noastra a studentilor.
3. Pentru ca am un profesor coordonator la licenta care ne cere terminarea primului capitol pana la jumatatea lunii ianuarie. un lucru bun de altfel.
4. Pentru ca tot in luna ianuarie o sa am si acel examen la scoala de soferi si trebuie sa ma pregatesc constiincios, sa nu ma fac de cacao in fata "inteleptilor" politisti care au o logica formidabila in a da permise de conducere.

In mare cam asa sta treaba. Veti spune si ce daca? Poate e normal! Poate nu! Dar eu ma intreb in felul urmator : Nu ar trebui sa mai am si eu viata personala? Probabil ca DA. Aici nu vreau sa jignesc pe nimeni, pentru ca nimeni nu este vinovat pentru situatia creata din care voi reusi sa ies cu bine pana la urma. Sper! Dar totusi as vrea sa "intep" putin pe domnisoarele seminariste ale mele care au un comportamnet cam ciudat in ceea ce priveste metoda pedagogica pe care au adoptat-o.

Ei cam atat deocamdata! E timpul sa ma intorc la ale mele. Pana la articolul urmator... s-auzim numai de bine!

19 comments:

ines said...

Foarte buna faza cu inteparea:P

In ceea ce priveste viata personala, Alex, trezeste-te! Lucrurile astea FAC parte din viata ta personala. Ca doar n-o fi viata MEA personala:P

Alex Ciobanu said...

Multumesc pentru aprecierea "înţepării" ;)). Cat despre viata personala, as vrea sa iti definesc putin termenul. Ma refer la viata personala ca la acea viata pe care eu mi-o aleg...nu cea care imi este impusa de cineva(in speta de activitatile legate defacultate). Cam despre asta e vorba cand ma refer la viata personala.

ines said...

Una e sa te REFERI tu la ceva si alta este sa dai o DEFINITIE. Definitie conform carei surse?

Si... eu cred ca tu singur ai ales facultatea, scoala de soferi... si implicatiile acestor aspecte;)

Ne mai 'intepam'?:P

Alex Ciobanu said...

Hai ca prea o dam in metodologie si filosofia sensurilor. E pur si simplu o parere personala argumentata din puctul meu de vedere care iti da posibilitatea sa interepretezi cum vrei.

Nu ne mai intepam:P.

ines said...

Tocmai pentru ca imi da posibilitatea (apropo, "VA da posibilitatea" ar fi fost mai bine... dar stiu ca eu sunt privilegiata:P), eu fac "abuz" de aceasta posibilitate.

Ce usor este sa spui "parerea mea". Te scuteste de multe:P

"Nu ne mai intepam"... says who?:D

Alex Ciobanu said...

Bineeeeee...hai ca n mai are rost sa ne mai tachinam reciproc!oke?

ines said...

Da, hai la McDonald's:)))) Sa ne ghiftuim cu E-uri.

Carina said...

De ce? De ce trebuia sa-mi amintesti ca urmeaza o luna/mai multe luni groaznice???

Anonymous said...

nu mi se pare ca ai prea multe lucruri de facut. asta asa ca sa te oftic un pic. ca si tine mai sunt inca sute de studenti, care au si ei aceeasi profesori, aceleasi proiecte si licenta. ce-ai zice daca ai mai face si voluntariat unde chiar sa te tii de treaba ca la un serviciu platit, daca ai mai avea si job si inca nu stiu ce alte colaborari, plus, eventual,inca o facultate. O licenta pe care, din cate am inteles, dintr-un post anterior, vrei sa o publici, necesita munca pe branci. sunt de acord cu tine in privinta seminaristelor tinere, dar doar pana la un punct. Pe mine ma enerveaza neprofesionalismul, faptul ca probeaza pantofi in timpul seminariilor, ca fac publicitate firmelor unde sunt angajate la fiecare seminar, ne aduc pliante si ne dau si subiect la partial in care se cere repozitionarea firmei respective, ca pun note pentru ca organizezi revelioane si balul bobocilor, dar gata...ma opresc. probabil ca am sa scriu si eu un post despre asta.

Ana-Maria Popovici said...

:)) of of ! ce-ti mai place tie sa judeci pe altii :)

Alex Ciobanu said...

@ana : Nu am judecat pe nimeni. Am spus doar ca pentru un student este destul de greu ca sa ii fie bombardata mintea cu o gramada de chestii deodata, multe din ele neavandu-si rostul. Nu am judecat nici pe acele seminariste. Doar nu mi se pare normal. Atata tot. Oricum nu pot schima eu nimic, si nici nu vreau, pentru ca e in zadar. Asa suntem noi toti la urma urmei.

Ana-Maria Popovici said...

da Alex te inteleg perfect.... totusi voi stati bine.... se putea si mai rau... :) spor la scris licenta ;)

ines said...

da, se putea si mai rau. Dar, pe de alta parte, se putea si mai bine. De exemplu, noi cand eram in anul patru, am avut norocul sa fim intelesi de absolut toti profii. Niciunul nu ne-a stresat, toti s-au adaptat, nu am avut parte de niciun seminarist care sa se creada mai inteligent decat era, de fapt. Si a fost bine pentru toti. Nu spun ca nu am invatat si ne-am ocupat numai de licenta. Spun ca i-am apreciat mai mult pe profi pentru ca au fost intelegatori cu noi. Si tot am invatat pentru examenele respective, chiar cu mai multa placere decat o faceam pana atunci, tocmai pentru ca ne-am dat seama ca si profii are huuman, afterall!:))

Anonymous said...

apropo de "se putea si mai rau", la noi la comunicare profesorii nu-si aduc aminte niciodata ca in grupa mai sunt si studenti din anul III care au licenta, asa ca ne incarca cu proiecte in fiecare saptamana la fel ca si pe cei din anulI sau II. n-am idee ce o sa fie in semestrul doi cand vom face mai mult cu anul I si noi va trebui sa dam examenele mai devreme decat ei. macar la voi profesorii stiu ca sunteti anul III si probabil mai lasa de la ei,noi insa trebuie sa ne adaptam dupa ce li cere colegilor din anii mai mici si li se cere foarte mult.Eu am intuit ce o sa se intample si mi-am scris licenta din vara, n-am idee insa cum se descurca colegii mei care mai au si practica pedagogica.

Ana-Maria Popovici said...

Ines...acum profii nu inteleg ca anul III e an terminal...le zic asta tot timpul...ei fac o mare diferenta intre anul III si anul IV.... li se pare ca cei din III nu au licenta...ca ei au de invatat pentru examene...ca asta e preocuparea lor... e greu cu aceste conceptii...si cu schimbarile aferente! la fel cum seminaristele lui Alex:)"par destepte sau intepate" asa par si unii studenti :) eu zic ca sunt destul de competente... trebuie sa intelem ca sunt/suntem la inceput...cum fiecare are un inceput nu poti sa fii super ok pe toate chestiile... cred ca merge un pic de intelegere... eu vorbesc din punctul meu de vedere... si credeti-ma ca sistemul e aiurea...oricat ne-am stradui noi sa facem ceva...

Alex Ciobanu said...

Da nimeni nu a zis aici ca nu sunt competente. Ele sunt intradevar competente, pentru ca daca nu ar fi fost cred ca nu ar fi ajuns sa ocupe astfel de posturi la universitate. ica asa ar fi normal. Problema e ca se cred mai mult decat sunt. Dar nici asta nu este problema aici. Eu m-am feresit la volumul mult de informatii care trebuie asimilat de studenti intr-un timp relativ scurt. Intradevar o mare parte din vina o are sistemul, dar si mentalitatile si conceptiile unor cadre didactice. Aici e problema. Eu in articolul meu nu am vrut sa critic pe nimeni. Am scos in evidenta doar faptul ca e prea mult dintr-o data, si sunt prea multi aceia care pretind ca au ceva in plus decat ceilalti. (indiferent ca e student sau seminarist).

ines said...

Beware! Alex s-a FERESIT!!!:))))

Ana-Maria Popovici said...

cate comm:)) cred ca daca s-ar face un forum despre seminaristii/seminaristele de la Cuza nu ar fi niciodata destul spatiu :) dar e bun asa pe blogul tau! asta e...:))topic fierbinte:)

Anonymous said...

permise nu permisuri... de la cineva care a trecut de examenul asta: noroc sa ai! atat!... :)