09 May 2007

Marea provocare...

Astazi eram in sala de lectura a Bibliotecii de Filosofie din Iasi. Citeam Richard Rorty … de fapt ma chinuiam sa citesc Richard Rorty! Oricum nu are importanta.

Important este ca m-am gandit sa lansez o provocare pentru cei ce au curiozitatea sa imi citeasca blogul. Este vorba de un concurs de recunoastere a unor citate care se va desfasura timp de 2 saptamani!

Astfel, cel care va recunoaste citatul de mai jos (doar autorul), va avea dreptul ca, la randul sau, sa scrie el urmatorul citat din concurs (pentru a fi recunoscut).

Termen limita pentru ca un citat sa fie recunoscut : 2 zile. Daca in acest timp citatul nu va fi recunoscut, voi propune eu un altul!

Daca recunoasteti autorul citatelor lasati comment. La fel o sa procedeze si cel care il recunoaste si o sa propuna altul!

Sper sa va faca placere!

Primul citat este :

« Nu putem cunoaste nimic absolut, decat rasfrangandu-ne in noi insine! »


Avem un prim castigator, in persoana Ramonei. Astfel ea a propus ca urmatorul citat sa fie :

"Nimic nu e mai frumos decât adevărul, nici mai adevărat decât frumosul."

Al doilea citat, a fost si el recunoscut, dar ne pare rau ca, persoana respectiva, nu si-a dezvaluit numele! Anyway a lasat un alt citat care cred ca o sa va inchida (cel putin pe mine m-a mirat) . So ... al treilea citat este :

"the way I see it: if you want the rainbow, you have to put up with the rain..."Inca un citat pe care l-a recunoscut Robert ca fiind al lui Dolly Parton. Robert a lasat un citat mai "special", iar eu simt nevoia sa mentionez ca de fapt nu este un citat ci o replica celebra dintr-un film! Asa ca va invit in continuare sa recunoasteti urmatoarea replica (sau citat - cum vreti sa ii spuneti) :

"Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away"

Spre surprinderea mea, citatul de mai sus a fost recunoscut imediat de doua persoane, in acelasi timp (persoane care nu si-au lasat si numele). Astfel, spre recunoastere, vor fi doua citate, in loc de unul. Cine recunoaste macar unul dintre ele, va avea dreptul sa posteze urmatorul citat:

1. "Lumea-i prea aproape de noi; devreme sau tarziu
Tot cumparand si cheltuind, ne risipim faptura:
Putin este al nostru din ce ne da Natura.
Ne-am indepartat inimile, ce castig pustiu! "


2. "Into the sky, to win or to die".
Autorul primului text este
William Wordsworth, recunoscut de Delia. Citatul propus de ea este :

"Doua fericiri consecutive pot echivala o catastrofa."

Imi pare rau ca au trecut cele doua zile si nimeni nu a recunoascut citatul de mai sus. Sunt astfel obligat sa pun eu un altul :"Numai dupa invidia altora iti dai seama de propria ta valoare."

Ma bucur ca Ionut  (alias J03) a recunoscut citatul lui Tudor Musatescu. Ionut a lasat spre recunoastere urmatorul citat :

"Go back home and deserve the effort!"

13 comments:

gabi said...

original si interesant. ma intreb totusi, nu pot fi gasite raspunsurile pe internet? :P

Alex Ciobanu said...

Gabi, te asigur ca nu prea se gasesc pe interne. Doar daca cauti foarte mult, dar nu cred ca cineva are timp sa stea sa caute citate pe net.

Ramona said...

Citatul este din Camil Petrescu. Propun ca urmatorul citat sa fie : "Nimic nu e mai frumos decât adevărul, nici mai adevărat decât frumosul."

Anonymous said...

...Caragiale..


"the way I see it: if you want the rainbow, you have to put up with the rain..."

Robert said...

Dolly Parton


"Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away"

Aurel Dragut said...

Nu mi se pare nimic mai mult decat o idee ingenioasa de a atrage lume/comment-uri. Dar e totusi de apreciat ingeniozitatea avand in vedere alte modalitati de a face acelasi lucru care sunt incredibil de penibile.

Anonymous said...

....ce tare mi s-a parut filmul "Hitch".
"Lumea-i prea aproape de noi;devreme sau tarziu
Tot cumparand si cheltuind,ne risipim faptura:
Putin este al nostru din ce ne da Natura.
Ne-am indepartat inimile,ce castig pustiu! "

Alex Ciobanu said...

Aurel mersi pentru comment. Sa stii ca eu nu caut sa fiu faimos prin blog. Chiar nu asta vreau pentru ca am mult mai multe modalitati pt a face acest lucru. Ideea mi-a venit pur si simplu si mi-am zis ca ar fi bine sa o pun in aplicare, NU pentru a atrage commenturi sau vizitatori, ci doar pentru ca e un blog personal unde iti poti posta absolut toate "ciudateniile".

Anonymous said...

Citatul este din filmul "Hitch"(2005)si este facuta de Will Smith.
Citatul meu, tot o replica dintr'un film : "into the sky, to win or to die".

Delia said...

primul citat e de William Wordsworth...

"Doua fericiri consecutive pot echivala o catastrofa."

ana said...

din pacate nu cunosc citatul,dar vroiam sa te felicit pentru aceasta "provocare"! cel mai interesant lucru care l-am vazut in ultimul timp pe un blog !

alex ciobanu said...

Ana, iti multumesc pentru felicitari si ma bucur de rmarca pe care ai facut-o cand ai zis ca e un lucru interesant pe blogul meu. In celasi timp imi pare rau ca nu ai recunoscut citatul, dar poate cine stie o sa il recunosti pe urmatorul!

J03 tata lui Ciobanu Alexandru :)) said...

Raspunsul este Tudor Musatescu... Urmatorul citat este dintr-un film : "Go back home and deserve the effort!"