27 April 2007

Sfanta "politichie"



Gata! M-am hotarat! Articol politic de data asta!

Basescu nu mai este presedinte, in urma celor 322 de voturi date de Parlament pentru suspendare! As vrea sa fiu scurt si la obiect :

1. Parlamentul Romaniei! S-au format niste coalitii foarte ciudate in Parlament pentru suspendarea presedintelui! S-au invocat de PSD niste motive foarte stupide si neintemeiate (incalcarea Constitutiei) , care au primit ulterior aviz negativ din partea Curtii Constitutionale! Dar circul politic care a inceput demult, a atins apogeul prin suspendarea lui Basescu! Oare cum vede Bruxelles-ul acest eveniment politic care este in Romania! Sincer nu cred ca prea bine! Cu toate ca teoretic, mai toti cercetatorii din domeniul politicului sustin ca atunci cand o natiune trece printr-o criza, acea natiune se dezvolta si capata un plus de maturitate si un punct in plus la capitolul « cultura politica »! Nu cred ca e valabil si pentru Romania acest lucru!

Una peste alta pentru cei interesati, acuma se poate observa foarte usor « cine este pentru cine » si cam cine se « invarte » dupa interese pe scena politica!

E adevarat ca nici presedintele Romaniei nu prea a dat dovada de tact si diplomatie in unele momente! Poate ar fi trebuit sa negocieze mai mult cu partidele politice, si poate ar fi trebuit sa fie putin mai dispus spre cooperare!


2.Guvernul Romaniei! In frunte cu domnul Tariceanu, Executivul a comis greseli dupa greseli! Cel care a dat tonul la comiterea de greseli a fost primul-ministru, care pe langa aceasta a mai dovada si de un egoism acut!

Prima data s-a opus datei de desfasurare a alegerilor europene (e normal, dar nu moral ca a facut acest lucru pentru ca era in joc functia lui – pentru ca in caz ca PNL – ul nu obtinea un scor foarte bun la alegerile pentru Parlamentul European, Tariceanu ar fi trebuit in mod normal sa isi dea demisia) ! A continuat apoi cu acuze ce se indreptau spre Presedintie, si care nu prea isi aveau rostul si nici temeiul necesar! A dat startul la nenumarate scandaluri si lovitura de gratie a fost scoaterea PD – ului de la guvernare! Si astfel s-a format un nou Guvern!

Apropo de Guvern! Nu vreau sa par prea critic dar se poate observa desul de usor, ca acest nou Guvern, pe langa faptul ca e format in jurul intereselor de afaceri, are in componenta sa cativa ministri destul de tineri care, dupa parerea mea nu au nici experienta si nici maturitatea necesara pentru a conduce un minister!

Curiozitatea mea este urmatoarea : Ce se va intampla daca la referendum Basescu va ocupa din nou fotoliul de presedinte? Si e o intrebare pe care vreau sa v-o adresez! Chiar mi-ar placea sa am un feedback din partea celor care imi citesc articolele!

Inca o intrebare! Ce sanse isi mai da un tanar student la Stiinte Politice, care ar dori eventual sa faca o cariera in acest domeniu, atunci cand vede ceea ce se intampla la ora actuala pe esichierul politic romanesc?

Bucurati-va de primavara frumoasa de care avem parte, si pana la articolul urmator … s-auzim numai de bine!

PS : Precizez ca imaginea de mai sus a aparut initial in ziarul "Jurnalul National" in data de 27 aprilie 2007!

No comments: