28 April 2007

Scena politica vazuta de pe blog!

In timpul liber ce l-am avut zilele astea m-am uitat pe cateva bloguri, foarte interesante de altfel, pentru a vedea care e opinia unora dintre noi despre ceea ce se intampla la ora actuala pe scena politica din Romania!


Am vazut foarte multe commenturi in care oamenii isi dadeau cu parerea despre suspendarea lui Basescu! Parerile sunt impartite.
Din ceea ce am vazut diferite persoane sunt pro-Basescu, altele impotriva acestuia! E normal ca parerile sa fie diferite, si fiecare sa isi sustina punctual de vedere atata timp cat are argumente! Am vazut ca s-a scris despre popularitatea pe care o are Basescu, despre faptul ca aceasta ar fi o pseudo-popularitatea construita prin manipulare! Eu sunt de parere ca e absolut normal, sa folosesti tehnici de manipulare, de persuasiune daca esti un bun om politic, dar sa nu depasesti anumite limite!


Am vazut si afirmatii foarte dure in care Basescu era alungat, trimis acasa, la pescuit (
:)) ) sau in alte directii complet trasnite!


Nu vreau sa se inteleaga ca sunt vreun sustinator fanatic al domnului Basescu, dar cred ca ceea ce se intampla acum in politica din Romania nu e bine pentru noi! Nu trebuia sa se ajunga pana aici! Cred ca ar fi trebuit sa avem cateva momente de liniste! Odata intrati in Uniunea |European ar fi trebuit ca oamenii politici pe care i-am ales si cei care ne guverneaza sa fie preocupati de lucruri mai intelepte care sa fie in pentru a sprijini cetatenii! Dar mi se pare ca multi dintre politicieni au tacut si au « stat in bancal or » pana ce au vazut ca impreuna am reusit sa atingem obiectivul pe care ni l-am propus cu ceva ani in urma, acela de a adera la Uniune!


Dar romanasul nostru tot roman e, si daca tot am intrat de ce sa nu dam cu « nuca in perete » din prima! E o « figura frumoasa » treaba asta cu suspendarea, care a pornit de la biletele, deconspirari, demisii in masa etc. .


Sincer cred ca am gresit directia in care trebuie sa mergem!
Nu asa se obtin performantele domnilor! NU prin scandaluri infinite, NU prin demagogie,NU prin nepasare, NU prin prostie, NU prin secrete si interese! Cred ca mai degraba prin cooperare, prin intelegere, negociere si lucruri cu adevarat inteligente care sa fie in sprijinul cetatenilor!


Observ cu stupoare ca de cand cu aceste scandaluri, majoritatea oamenilor politici importanti apar pe TV si fac apel la populatie. Dar nimeni nu tine cont de populatie! Ca sa nu mai vorbim ca dupa suspendare toti liderii importanti de partide apar cu sondaje in care fiecare dintre ei se afla pe primul loc in preferintele electoratului!


Parerea mea e ca s-au facut greseli de toate partile, si Presedintele, si Guvernul, dar si Parlamentul! Cu riscul de a ma repeta o sa mai zic odata ca NU e normal ceea ce se intampla!


Bucurati-va fratilor de spectacolul de care aveti parte si pana la articolul urmator … s-auzim numai de bine !

No comments: