19 February 2008

Pilif bai cacat...

Cu aceste cuvinte a inceput totul. Astazi am sustinut examenul pentru obtinerea permisului auto de conducere categoria B. Dupa ce am luat sala, m-am dus nerabdator, sigur pe mine si hotarat in acelasi timp, fara pic de emotie, sa imi incerc cunostintele la traseu, in compania inspectorului principal Filip. Foarte tare Filip asta de altfel.

1. Plecam de pe loc, cu asigurare, semnalizare...tot ce trebuie.
2. Dupa 10 metri de mers - parcare laterala dupa Dacia rosie cu numarul NT-10-ORY. Parcare perfecta la centimetru.
3. Plecam si in capatul strazii facem stanga, dupa ce ne oprim si ne asiguram la semnalul "Oprire". Pana aici totul perfect.
4. Urmatoarea la dreapta. Ma sigur, dau prioritate celor ce aveau acest drept, si imi continui drumul.
5. Intoarcere din 3 miscari. Perfect si de data aceasta.
6. in prima intersectie la stanga, dupa ce am cedat am acordat prioritate vehiculelor care aveau acest drept.
7. Oprire si plecare din rampa, mai apoi. Din spate circula un autoturism Matiz. Am lasat sa treaca, m-am asigurat, am semnalizat, si am plecat din rampa. De aici incepe shwo-ul pe care numai Filip - "inspectorul principal" ar fi putu sa il faca.

Filip : Tu nu stii sa dai prioritate?
Eu : Ba da. Celor care au acest drept, le acord prioritate.
Filip : Si Matizului de ce nu i-ai acordat prioritate?
Eu : Poi i-am acordat prioritate, iar dupa ce acesta a trecut m-am asigurat am semnalizat si am efectuat pornirea (ca sa folosesc un limbaj a la Filip).
Filip : Nu este adevarat, nu ai acordat prioritate si nici nu te-ai asigurat.
Eu am ramas de-a dreptul mirat, cand am auzit ce prostii poate debita Filip, acest inspector principal.

Bineinteles ca m-a picat pentru asa-zisa neacordare de prioritate. Matizul trecuse cu vreo 100 m de mine cand am m-am miscat eu din loc. Da in fine nu conteaza asta pentru Filip - inspector principal.

Dupa toate astea la sfarsit imi zice, ca ar trebui sa mai fac scoala de soferi si pe la Roman, nu numai in Iasi, ca sa pot lua permisul de conducere. Astfel mi-a sugerat foarte subtil, de ce nu am luat din prima. Asa ca Filip sper sa nu iti mai bati joc de oameni pe banii lor. Filip asta imi aduce aminte de un vers dintr-o melodie de la Parazitii care la un moment dat zice cam asa : "Pilif ... bai cacat". Sugestiv si adevarat in cazul acesta pentru acest eveniment de care am avut parte astazi.

Cei care dati examen pentru permis de soferi in Roman, feriti-va de Filip (exact ca in emisiune "Feriti-va de magarus!" - stiti voi), iar pentru restul ...pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine.



1 comment:

Anonymous said...

stiu ce vrei sa zici alex cu acest pilif nenorocit...multi au picat din cauza lui...trebuie "atentionat" foarte bine, altfel te pica...un prieten de al meu a fost picat de individu numit filip, deoarece nu a observat un semn de ciculatie ruginit, ascuns printre crengile unui copac la o intersectie pe langa scoala numarul 11...ca dupa cateva zile prietenul meu sa obsevre ca semnul de circulatie pt care a picat a disparut...asa k "pilif...bai cacat" cred ca ar trebuie sa scrie pe usa casei sale...presupun ca are casa la cata "atentie" a primit...