06 January 2008

Blogosfera politica de la Iasi

Acum ceva timp ziceam ca o sa fac o pauza in a mai scrie articole politice pe acest blog. Am facut acea pauza si acuma m-am gandit ca trebuie sa mai "creionez" cateva articole politice pentru ca suntem deja in 2008, si e campanie electorala pentru alegerile locale. Astfem subiectele pe aceasta tema sunt multe si picante.

Nici bine nu am intrat in noul an si "clinciurile" politice au inceput. Ele au mai nou un altfel de cadru de desfasurare. Cel virtual, si anume blogurile. Astfel liderii locali ai filialelor iesene de partid si-au facut bloguri. Si aici in aceasta arena avem pe:Daaaaaan Carlaaaaaaaaaaan, Danieeeeeeeeeeeeeeeel Matasaruu, Mariuuuuuuuuus Danga(care ce-i drept este mai vechi in blogosfera), Liviuuuuuu Braaaaatescuuu (care eu stiam ca era un profesoras pe la o scoala general din Roman, acum sunt surprins ca vad ca este candidat liberal independent....hmmm...interesanta titulatura). Lista nu se opreste aici pentru ca trebuie sa mantionam pe Cataliiiiiiiiiiiiin Ivaaaaan(care cu inspiratia-i năstăsiană are cam multe expectante de la blogosfera din cate am vazut) si nu in cele din urma bloggerul cel mai de sus la momentul actual : Gheorgheeeeeeeeeeeeeeeee Niiichiiitaaaaaaaaaaaaa. Si or mai fi si multi altii.

Interesant de aflat ca acesti "luptatori" politici ai Iasului scriu pe bloguri vrute si nevrute, afiseaza comportamente care mai de care false, fac invitatii la tot felul de mancaruri in spatiile publice iesene, fac dezvaluiri in premiera, dau exemple peste exemple si foarte multa zarva starnesc. Dar problema e ca nu prea fac politica pe blogurile astea. Si cand zic politica ma refer la conceptul in sine, nu la formele sale degenerate care sunt prezente in Romania, in speta la Iasi.

Si asta e doar inceputul campaniei electorale. Unul de-a dreptul promitator. Eu le urez cat mai mult succes in politica tuturor si sper sa ne ofere in continuare subiecte de blog, de ras, cat mai bune.

Sa nu fiu considerat un ipocrit trebuie sa mentionez ca acest post este un PAMFLET si trebuie tratat ca atare, cu toate ca acest pamflet are o esenta cat se poate de reala. O sa revin si cu analiza mai detaliate si bine argumentate ale evenimetelor politice iesene si nu numai. Dar pana la articolul urmator...s-auzim numai de bine.

P.S. : Inspiratia pentru scrierea acestui articol a venit de la Mihnea si Ines.

13 comments:

ines said...

Tocmai am gasit in frigider niste fasole. Eu zic sa mergem in Piata Unirii s-o impartim. Nu avem carlan, da' e bine si asa.

Nu mai pot!

Unknown said...

lol! da, buna postarea. tot ce pot sa spun este ca blogurile politicienilor sunt mult prea slabe pentru a reprezenta adevarate platforme electorale. dan carlan, de exemplu, cred ca scoate cam acelasi numar de vizitatori unici pe zi ca si tine.

nu e cazul sa luam blogurile lor prea in serios. cum de altfel nici ei nu prea o fac :)

ines said...

Ce vrea sa insemne faptul ca "dan carlan, de exemplu, cred ca scoate cam acelasi numar de vizitatori unici pe zi ca si" Alex? E de bine sau de rau? Pentru Alex, ma refer:)

Alex Ciobanu said...

ce a vrut sa insemne "dan carlan, de exemplu, cred ca scoate cam acelasi numar de vizitatori unici pe zi ca si tine.", ca nu prea am inteles ideea acestei fraze.

Anonymous said...

Alex,mai usor cu pianul pe scari pentru ca treaba scartaie al naibii de rau.Sa vezi ce veselie o sa fie dupa localele de anul acesta...O sa ti se faca parul maciuca!Mai putin daca te cheama Basescu si 'asculti' bine pasurile din teritoriu...Daca ma intelegi...Tu esti mai nou decat mine in Iasi dar eu tin minte foarte bine ca in 2004 PUR-PC(R) Iasi sarise din corabia D.A. in sfera sconcsilor afurisiti din Roznovan desi Terinte,Oancea,Matasaru&co. erau formal in coalitia de guvernare de la Bucuresti.Sa nu te mire dupa alegerile locale daca iepurasul portocaliu se va pupa botic in botic cu furnicile veninoase...Si fara sa se intepe unul pe altul...
Sa te obisnuiesti cu ideea ca politica nu are nimic de-a face cu igiena morala!Desi Dan Carlan se pricepe la facut supe insipide din proiectele manageriale ale lui Oprea.

ines said...

"in sfera sconcsilor afurisiti din Roznovan":)

Paul said...

Ines,intotdeauna esti asa de vorbareata pe bloguri? Fa-mi si mie niste vizualizari,te rog.
[ ines spunea...

"in sfera sconcsilor afurisiti din Roznovan":)

Jan 6, 2008 6:14:00 AM]

P.S. Erata:Roznovanu

Anonymous said...

Ines,intotdeauna esti asa de vorbareata pe bloguri? Fa-mi si mie niste vizualizari,te rog.
[ ines spunea...

"in sfera sconcsilor afurisiti din Roznovan":)

Jan 6, 2008 6:14:00 AM]

P.S. Erata:Roznovanu

ines said...

Nu sunt intotdeauna atat de vorbareata. Doar cand vreau sa subliniez niste idei. Si, slava domnului, din comentariile tale am ce sublinia! Ti-am facut si tie vizualizari, daca ne referim amandoi la acelasi lucru.

Daniel Matasaru said...

Alex, sa zicem ca eram de vreun an in blogosfera [http://matasaru.weblog.ro], da sa zicem ca "eram sub acoperire" :D

Mihnea, ma suprinzi cu concluziile tale. Cred ca intr-o zi vei candida si tu la o functie publica in Romania, mai ales ca dintre noi doi, tu ai mancat o paine alba din politica [ai lucrat prin guvern cu Qhiuariu, daca CV-ul tau e corect].

De tine, Paul, nu mai vorbesc. Deocamdata, vad ca mi-o iau pentru faptele altora, pentru ca am fost si eu sub umbrela. Tu iti dai seama ce-o sa o iau cand si daca voi tine eu umbrela? :))

Anonymous said...

Alex si Ines, voi deja functionati simultan si cam telepatic...nu vad cum altfel sa puneti doua comentarii identice ca fond fix in acelasi timp, taman la Jan 6, 2008 4:32:00 AM :-) De politica numai de bine; de vreti sa traiti cu 10 ani mai putin, implicati-va critic :P

Anonymous said...

Daniele draga,ti-ai dat seama ca nu am nimic personal sa-ti reprosez.Ba chiar te apreciez pentru ceea ce ai incercat sa faci cu PC in Iasi.Dar vremurile se schimba.Pleaca din vaporasul asta de-i zice PC si fa-te pedelist independent ca poate o sa te ajute sen. Carlan sau prof. Oprea sa prinzi un oscior dupa alegerile locale...Incerca sa fii mai critic si cu Niki Riki,nu numai cu sen. Carlan.De exemplu,incearca sa vorbesti cu sen. Carlan sa organizati o masa cu fasole si ciolan impreuna cu mai multe partide,cu corturi separate.Pe 24 ianuarie e Ziua Unirii si ar fi interesant de vazut daca liderii politici ieseni pot colabora in sensul unei actiuni electorale comune.
Politica ar trebui sa fie organizata ca in piata:sa vezi produsul,sa-l cantaresti,sa vezi daca permiti sa-l cumperi si daca ai loc in sacosa sa-l pui...

Liviu Bratescu said...

Draga Alex
Afla te rog ca profesorasul de la Roman, si-a facut treaba cit a putut de bine acolo si asta s-a vazut in rezultatele elevilor sai. Afla apoi ca profesorasul este de 6ani in Iasi unde lucreaza ca cercetator iar din februarie 2007 este doctor in istorie. Cit despre sintagma -liberal independent- am explicat la inceput cum a aparut. Reactiile pe care le-a produs ma amuza si ma determina sa o pastrez.
Sa auzim de bine.