07 January 2008

Clubul Roman de Bloguri???

Vreau sa va informez, ca in ultimul timp, am vazut bloguri din ce in ce mai multe. Bloguri care trateaza subiecte care mai de care mai interesante si mai picante. Oricine vrea isi poate face blog. Unde vom ajunge? Care este finalitatea acestui proces? Sunt intrebari la care nu poti da un raspuns sigur, cel putin in momentul de fata.

Ines zicea acuma cateva zile intr-un post, ca ar trebui sa existe cineva, care sa fie "tatal blogurilor". Sa decida acel cineva care este blog si trebuie considerat drept blog, si care nu. E cam greu sa faci sa existe asa ceva. Dar, totusi cred ca ar trebui sa existe o "Autoritate nationala a blogurilor", sau ceva de genul asta, pentru ca prea multe tampenii citesc. Prea multi oameni care se plictisesc isi fac blog. Si nu asta este problema. Ca nu-i bai daca si-ar face blog si ar scrie lucruri interesante. Ar fi bine sa fie asa. Dar gasesc numai prostii. Tot felul de indivizi scriu, posteaza dupa cum ii taie capul. De la subiecte politice, la cereri de casatorie "on-line", de la marketing, advertising la subiecte literare care contin idei cat de poate de tampite. Gama subiectelor de pe blog este foarte variata acum. Eu chiar sunt curios unde se va ajunge. Dar macar, daca sunt asa de multe, sa se faca cumva o selectie. Sa infiintam "Clubul Roman de Bloguri", exact cum e Clubul Roman de Presa. Consider ca acesta ar fi o modalitate de selectie. Pentru ca pana la urma urmei trebuie sa se ajunga undeva.

Complicata treaba. Mergem inainte ... ca inainte era mai bine.;)), si pana la articolul urmator s-auzim numai de bine.

4 comments:

Daniel Matasaru said...

Cred ca asta cu Clubul Roman de Blogging este o idee foarte desteapta. Pune-o in practica inaintea altora ;)

Anonymous said...

[...] Era de asteptat, cred, ca lumea devine tot mai constienta de varza care apare prin blogosfera, de modul prin care se manifesta unii, de "varietatea" deseori jenanta la care suntem expusi [...]

Anonymous said...

Salutare Alex, am pornit primul recensământ al bloggerilor din Iaşi, care plănuiesc să se finalizeze cu cea mai mare întalnire care a fost până acum, discuţii de calitate şi poate primele proiecte desfăşurate de bloggeri în Iaşi.

Dacă poţi să îl susţii, îţi sunt recunoscător:1
http://www.cgavriliu.com/blog/cati-bloggeri-mai-sunt-in-iasi/

Anonymous said...

buna ideea :)
eu o sustin !