04 December 2007

PDL...

Asa se numeste noua alianta propusa de liderii partidelor PD si PLD, Emil Boc, respectiv Theodor Stolojan. Credeti ca e o idee buna? Credeti ca e o idee rea? Credeti ca este de folos pentru romani aceasta alianta? Credeti ca lucrurile se vor schimba in mai bine? Sau in mai rau? Va invit sa votati in partea dreapta a blogului si sa comentati referitor la acest lucru!

10 comments:

Carina said...

In 2004 mare parte din romani au votat Alianta DA. Cum au ajuns la putere au inceput sa se certe intre ei ca orbii. Faptul ca PD se uneste cu PLD inseamna pe de-o parte ca macar o mana de oameni din PNL isi amintesc macar o farama din "iubirea" din 2004.
D p d v politic e inteligent momentul in care au decis sa faca pasul asta: dupa europarlamentare, cand PLD a luat un procentaj mai mare de voturi decat se astepta lumea. Dar cum acele voturi au fost primite probabil de la cei ce ar fi votat PD - voturile raman in familie.

Alex Ciobanu said...

Intradevar asa este. Inca planeaza o intemeiata suspiciune, care este legata de acea alianta DA din 2004. Din punct de vedere politic, aceasta miscare o sa duca la inca o guvrnare democrata. Bine...aici sunt mai multi factori care ar putea interveni. Unul din ei ar fi chiar Traian Basescu, deoarece tre' sa recunoastem ca PD-ul in ultimii ani a crescut doar pe spatele acestuia. Si din punct de vedere ideolgic cele doua partide au facut o alianta destul de "nimerita" daca putem spune asa. Ramane de vazut ce o sa seintample. Momentul principal o sa fie la alegerile nationale, knd cred ca o sa limpezeasca lucrurile si ambiguitatile.

Gabi Nistoran said...

un partid creat doar pt a crea confuzie si a musca din felia pnl. nu e un partid care vrea sa construiasca ceva, ci unul care vrea sa distruga ceva existent.

Anonymous said...

multi membri (chiar din conducere)ai celor doua partide sunt impotriva fuziunii din varii motive printre care si rapiditatea miscarii si faptul ca aceasta a fost facuta cu incalcarea tuturor statutelor partidelor (probabil va inchipuiti ca orice fuziune trebuie votata in consiliul national... extraordinar... whatever). ma indoiesc ca va fi liniste multa vreme,si ca miscarea asta va duce la ceva bun... oricum, Jucatorul a luat-o la vale ca imagine publica, iar asta probabil ca n-o sa-l ajute foarte mult. a fost o miscare tipica dictatoriala de Tatuc. si apoi o sa fie un nou partid care o sa trebuiasca sa aiba o organigrama care sa contina toata conducerea celorlalte doua. elena udrea a fost intrebata ce functie o sa aiba si raspunsul a fost "da, asta este o problema, trebuie sa vedem...".pe multi din varf ii interesau functiile in care s-ar putea sa nu se mai regaseasca in noua structura... not good. vom vedea cine va sta si cine va pleca. cat despre doctrina,parca frunzaverde, europarlamentar pd comenta "cuvantu liberal nu are ce cauta in numele partidului, deoarece pd nu are nici o legatura cu liberalismul". enough said. credeti ca lui boc ii convine sa fie intr-un partid care sa-ti duca gandul la liberalism cand auzi numele?

Anonymous said...

Este o idee proasta. E vb aici de identitate. PD are identitatea sa iar PLD asisderea. Ne putem uita in trecut la alianta DA pt a vedea deznodamantul simbiozei dintre PD si PLD.

Anonymous said...

Este o idee proasta. E vb aici de identitate. PD are identitatea sa iar PLD asisderea. Ne putem uita in trecut la alianta DA pt a vedea deznodamantul simbiozei dintre PD si PLD.

Anonymous said...

n-a fost cel mai sclipitor moment al lui basescu. asta a fost,probabil, cea mai tipica miscare de Tatuc. si dovada ca nimeni nu voia aceasta fuziune au fost vocile care s-au auzit si vor continua sa se auda. frunzaverde, ditamai parlamentaru european a spus ca "liberal" nu are ce cauta in nume, deoarece pd-ul nu se poate asocia cu acest termen. si pun pariu ca nici lui boc nu-i prea convine aceasta asociere. ati vazut ce moace de parastas aveau toti lederii cand s-au adunat ca adusi de ape ca sa faca boc anuntul. aia era figura de "ia uite ce avant avem si ce pusi pe treaba suntem"? ca sa nu mai punem la socoteala ca fuziunea asta s-a facut cu incalcarea tuturor statutelor partidelor... au nu credeti ca o fuziune/absorbtie nu trebuie votata de consiliul national/extraordinar/whatever? liderii din teritoriu ale ambelor partide au sa plece pe capete, probabil. in opinia mea se prefigureaza un bahau mare de tot in perioada urmatoare, si formatiunea asta n-o sa reziste... sau o s-o duca rau tare. oricum Jucatorul incepuse s-o ia pe toboganu' imaginii publice. miscarea asta nu cred ca o sa-i ajute foarte mult

Alex Ciobanu said...

Intradevar ceea ce s-a discutat in mare parte pana aici este adevarat. Oricum interesele sunt cele care primea acum, iar jocul politic o sa fie unul ciudat, daca ne gandim si la acea posibila alianta PNL-PSD. Aici deja treaba se incurca, dar se incurca in favoarea PD-PLD (zic eu). E interesant de urmarit ce o sa se intample si se strategii vor fi adoptate.

Carina said...

PLD nu avea identitate...era o bucata din PNL care tanjea la PD.
Ma gandesc ca poate era mai nimerita aceasta alianta dupa alegerile parlamentare de anul viitor...va fi interesant totusi ce procentaj vor obtine impreuna

Anonymous said...

ma intereseaza daca noul partid prezidential va avea si o componenta doctrinara liberala....PDL este vechea alianta D.A. care gafaie in cauza efortului de a castiga alegerile si de a sta in opozitie,toate in acelasi timp.in moldova PLD a fost extrem de activ si a adus un suflu proaspat in peisajul fantomatic dominat de scheletele comuniste.
parerea mea este ca PDL nu va avea la locale nici cat a luat PD la europarlamentare si nici cat au luat impreuna PLD si PD.
va fi o migratie a intentiei de vot de la PLD si PSD inspre PNL.
am taria sa spun ca este o miscare proasta in ciuda campaniei mediatice ce ce anunta a fi lansata...
eventual PDL va mulge venin nationalist-comunist de la PSD,PRM,PNG...un cosmar pentru mine,soldat portocaliu.....