22 December 2007

BlogBrowsing!

O chestie super tare facuta de cei de la Blogagency si care se numeste blogbrowsing. O puteti observa in coltul din dreapta-sus al paginii mele. E foarte interesant in sensul ca poti merge din blog in blog exact ca si cum ai rasfoi o carte. Nice ideea. La prima vedere mi s-a parut foarte misto, si mi se pare si acuma.

Singurul lucru ciudat pe care l-am observat de ceva timp este acela ca toata chesti asa are o structura ciclica foarte scurta. Astfel de la blogul meu se ajunge la blogul X, apoi la blogul Y, apoi la blogul Z, apoi la blogul K si apoi din nou la blogul X. Si asta nu se intampla doar daca incep rasfoirea numai de la mine. Si alt lucru si mai ciudat cam in 90% din cazuri blogurile X, Y, Z, K sunt aceleasi, adica blogurile de pe primele 10-20 pozitii din traffic.ro. Adica acei mari bloggeri. Si asta nu prea stiu cat e de bine, pentru ca aceasta inovatie se crede a fi o cale prin care poti afla informatii despre cat mai multe bloguri si cati mai multi bloggeri. Dar se pare ca nu e chiar asa. Eu aflu doar de la X, Y, Z si K.

So...daca cineva are argumente solide sa imi explice care e treaba. DE CE asa si nu cum ar trebui sa fie, sa o faca. Pana la articolul urmator ... s-auzim numai de bine!

7 comments:

ines said...

Eu nu am avut rabdare sa vad structura ciclica dar, in schimb, am observat si eu ca, aproape de fiecare data, apar aceleasi bloguri pe care, oricum, le stiam deja. Desi am mai dat si peste altele.

Nu ca as fi eu foarte priceputa in asta, dar cred ca are si de-a face cu numarul de persoane care si-au pus aceasta optiune pe blog. Daca numai atatea s-au inregistrat in "sistem", numai atatea apar, right?

Alex Ciobanu said...

Eu cred ca e o mare vrajeala asta. Cred ca e o chestie facuta pana la urma pentru "regii" neincoronati ai blogurilor. Pentru ca pana la urma urmei e vorba de trafic pe care domnii mai sus pomeniti il au, de publicitate si nu in ultimul rand de bani.

Unknown said...

E destul de evident de ce e asa, nu? Regii neincoronati, asa cum i-ai numit tu, sunt cei ce au facut reclama blogbrowsing-ului si care au adus cele mai multe hit-uri programului -si asta pe mokka. Asa ca e normal, in stil romanesc, ca si cele mai des-intalnite hit-uri cand 'dai pagina' sa fie blogurile lor. Eu le-am cerut deja sa-mi inchida contul. Oricum n-aveam chef sa-mi stric frumusetze de blog cu prostia aia.

Anonymous said...

[...] Ca tot era in etapa de teste, ce era atat de greu sa se porneasca intr-adevar cu o rotatie pur aleatoare sau ciclica si echitabila? Alt sut in fund la capitolul credibilitate... [...]

Alex Ciobanu said...

Foarte bine daca este in perioada de teste. Nu e problema ca are structura ciclica! Prea putin imi pasa. Mai rau este faptul ca ajung numai la bloggeri pe care ii stiu , au un super trafic, nu ma intereseaza....dar tot la ei ajung. Poate ar trebui sa mai vad si altceva, sa mai vad si alte idei.

Cristi S said...

cred c-ai citit taman pe dos tot ce-am scris. Oricum (ti-am lasat comentariu si la mine pe blog) cam bizara reactia ta in general... Mai ales ca eram de-aceeasi parte a baricadei :(

Anonymous said...

Chestia asta cu structura ciclica am observat-o si eu.. si am mai observat ceva : sunt unii care au scos scriptul de la ei de pe pagina.. si de regula nu apuc sa rasfoiesc mai mult de 7-8 bloguri.. dar asa cum au spus si ceilalti, bloggerii mari (ca trafic) au aparitii mai multe.